Snowy (21 mei 1998 – 9 juni 2002)

Snowy, de terrorist, zo mooi wit ze was, zo’n ettertje ze kon zijn (in samenspel met Gabber) naar Moppie.

Ze kwam met Gabber en Moortje mee vanuit Krommenie, toen Rob en ik besloten om te gaan samenwonen. De katten zouden dan alvast gaan verhuizen, dus gingen die al iets eerder mee naar Rooi.

Nou, geen echt succes om te beginnen. Het was meteen oorlog met Moppie en dat is nooit goed gekomen.

Snowy was een lief beest, echt, behalve tegen Moppie.

Water, vooral als dit in de douchebak druppelde, oh…. wat een leuk spel om die druppels te vangen, of op het aanrecht in de keuken als de kraan zachtjes aan stond… heerlijk!!!

Snowy 2000-08, 03

En natuurlijk haar grootste hobby was samen met haar maatje Gabber te kroelen… zwart/wit… een mooie combinatie!

Snowy en Gabber, 2001-07-12, 03

Helaas werd ze onverwacht ernstig ziek. In eerste instantie werd nog gedacht aan een “griepje”, maar een week later (Rob lag in het ziekenhuis voor een rugoperatie), ging het snel achteruit en onderzoek wees uit: buikvliesontsteking. Tja, dan weet je het wel. Op Rob zijn verjaardag, vroeg op zondagochtend, moest Ria de moeilijke beslissing nemen om haar uit haar lijden te verlossen. Dat is dan een kleine troost, de wetenschap dat ze geen pijn meer heeft, maar… hoe vertel je zoiets aan iemand waarvan je houdt en die geen afscheid heeft kunnen nemen…. nota bene op zijn verjaardag…. niet eenvoudig!! Maar we hebben toch geprobeerd iets van de dag te maken.

Snowy, plaaggeest die je was… we missen je!!

Snowy 2000-08, 04