Blue Tess’ nest 2007

1 september 2007: Blue Tess is zwanger

Eindelijk!!!! Na drie bezoekjes bij Beau (stamboeknaam Vassily van Cryptanthus, seal silver tabby point) in Almere is Blue Tess zwanger. We hadden de hoop al bijna opgegeven.
Ze is in het weekend van 11 en 12 augustus gedekt en is halverwege oktober uitgerekend.
Vorig weekend zagen we al dat haar tepeltjes roder en een beetje groter werden, maar durfden nog niet te hopen dat het zover was, maar nu… kunnen we het eindelijk van de daken schreeuwen, want alle signalen zijn daar: rode grote tepels, continu zeuren om eten en heel veel slapen…. 🙂

Blue Tess 2006-11-09, 01

Blue Tess

Beau 2007-05-19, 04_web

Beau

 

22 september 2007: MOOI ROND BUIKJE

Blue Tess is echt zwanger (en dan bedoel ik ook ECHT). Ze slaapt, ze eet, ze drinkt, ze slaapt, ze eet, ze drinkt.. en meer activiteiten zitten er niet in. Haar buikje is inmiddels mooi rond, ze is nu al 3x zo breed als ze normaal gesproken is, dus wat gaat dat nog worden? Haar eetgewoonten zijn bizar! Mevrouw wil meestal niet uit het bakje eten, nee, ze wil de brokjes op tafel geserveerd krijgen en het liefst wil ze dat je haar voert, netjes, beleefd en vooral niet te snel! Haar melk wil mevrouw wel uit een bakje, maar…. eerst voorproeven…. je vinger moet, om te beginnen, in de melk zodat ze deze kan aflikken en de kwaliteit van de melk kan keuren. Daarna pas drinkt ze uit het bakje.
Ze is ook heel er op zichzelf. Ze komt niet bij je kroelen, nee, ze pompt alleen met haar kleintjes op de leuning van de fauteuil.
Als je haar buik wilt voelen, gewoon lekker die kleintjes voelen schoppen, nou, dan krijg je een blik zo van: “Zie je nu wat je met hebt aangedaan…. daar gaat mijn lijntje… ik zie er niet uit met die dikke buik”… tja… dat krijg je van anorexia katjes die hun lijntje verliezen….
Al met al loopt de zwangerschap voorspoedig, is ze al zes weken heen en hebben we nog drie spannende weken te gaan.

Blue Tess 2007-09-22, 03a

Hoog zwanger!

 

9 oktober 2007: geboorte

Jullie hebben er een dagje op moeten wachten, maar we hebben goed nieuws. Gisteren is Blue Tess bevallen (via een keizersnede) van vijf gezonde kittens.
Om 06.00 uur stond Ria op om naar haar werk te gaan en terwijl zij haar tanden stond te poetsen kwam Rob met Blue Tess binnen wandelen. Ze was nogal aan het mekkeren, dus had hij haar even uit de kattenkamer gehaald. Uiteraard even controleren of ze weeën had, maar dat was niet zo. Eigenlijk was het ook nog even te vroeg om nu al aan de bevalling te beginnen, dus conclusie: “Och, ze wil gewoon wat aandacht, deze laatste week”.
Afijn, Ria naar haar werk en koud daar aangekomen, gaat de telefoon: “Kom maar naar huis, want ze heeft weeën”.
Thuis aangekomen had ze al flinke weeëen en om 07.40 uur begon ze te persen. Na een tijdje kwam er een vruchtwaterbolletje in zich, maar er zat niets in. Om 07.55 uur ging Blue Tess anders liggen en bracht het vlies. Toen zagen we ineens een tongetje!
Afijn, dat was voor ons het teken om heel snel te worden. Rob meteen de dierenarts gebeld en we konden direct komen. Daar aangekomen voelde hij dat ze geen ontsluiting had en met de echo constateerde hij dat de kittens nog wel in leven waren, dus een indicatie voor een keizersnede. Wij mochten daar gelukkig bijblijven.
Ondanks onze haast was Ria toch in de tegenwoordigheid van geest om het fototoestel mee te nemen en kon ze mooie foto’s maken van de keizersnede. Omdat niet iedereen tegen dat soort foto’s kan, zetten we alleen maar oppervlakkige foto’s op deze club.

Blue Tess bevalling 2007-10-08, 11

De operatie wordt voorbereid.

Toen het eerste kitten geboren was, begon de assistente dit te wrijven om het “tot leven te wekken”. Het tweede kitten ging naar Ria en daarna ging het zo snel! Binnen een mum van tijd stond de operatiekamer vol met assistentes en nog een dierenarts om kittens te wrijven. Iedere keer als een kitten begon te ademen of te bewegen werd er in koor een zucht van verlichting geslaakt. Een van de kittens moest van heel ver komen en we waren allemaal bang dat die het niet zou redden, maar dank zij een geduldige en vastbesloten assistente kwam ook dit kitten tot leven!

Blue Tess bevalling 2007-10-08, 25

Allemaal kittens wrijven.

Blue Tess bevalling 2007-10-08, 22

De gelukkige “smile” als er weer een kitten een teken van leven geeft.

Nadat Blue Tess haar buikje weer dichtgemaakt was, gingen we met het hele spul huiswaarts. Na een paar uurtjes thuis begonnen we ons toch zorgen te maken, want Blue Tess was erg apatisch, keek met glazige ogen rond en zag niets. Ook had ze geen aandacht voor haar kindjes en waste ze zichzelf niet schoon.

Blue Tess bevalling 2007-10-08, 37

De eerste foto van het complete nest.

Toen we haar, na overleg met de dierenarts, temperatuur namen, was deze te laag, dus toch maar weer naar de praktijk gereden met mams en haar kroost. Daar constateerde ze dat de narcose nog niet goed uitgewerkt was. Blue Tess kreeg een antinarcotica en een spuitje om de melkvloed op te wekken. Na zo’n drie minuten begon ze wat helderder uit haar ogen te kijken en kreeg ze interesse in haar kindjes.

Nu hadden we een nieuw probleem. De kittens waren gedurende dag zoveel afgevallen en zo vermoeid dat ze niet zelf bij mams konden drinken. Daarnaast is Blue Tess een onervaren moeder en weet dus ook nog niet zo goed wat ze met het grut aan moet, behalve schoonhouden dan. Om te voorkomen dat de kleintjes teveel gewicht verliezen, zijn we gisteravond met “flessen” begonnen en dat gaat goed. Een van de kittens, Kai, drinkt wel zelf bij zijn moeder, dus blijft de melkvloed op gang en als de rest wat sterker wordt, zullen ze zeker een tepel vinden en gaan drinken.  

Inmiddels zijn de namen ook bekend: twee poesjes Laleh en Kyra en drie stoere katertjes Macho, Taji en Kai.

 

16 oktober 2007: een week oud

Blue Tess en kittens 2007-10-09, 03

Blue Tess en haar kindjes

Er is veel gebeurd de afgelopen week. De explosieve start heeft toch een beetje zijn tol geëist. Omdat Blue Tess niet in de juiste houding ging liggen, konden de kittens niet meteen drinken. Als gevolg hiervan waren een paar kleintjes te zwak om na het tweede bezoek aan de dierenarts zelf te drinken en zijn we ze de fles gaan geven. De dames kwamen daarbij wat moeilijk op gang, maar de heren pikten het snel op en gingen kort daarna ook bij mams drinken, niet volledig maar voldoende om niet af te vallen. In de tweede helft van de week ging het steeds beter en begonnen ook de dametjes goed op gewicht te komen en gingen ze af en toe bij mams drinken.

Blue Tess en Laleh 2007-10-10, 02

Laleh en mama

Woensdag zijn we op controle geweest bij de dierenarts, uiteraard met het kleine grut erbij. Alles ging naar wens en deze week mogen de hechtingen eruit.

Macho 2008-08-10, 01

Macho krijgt de fles

Blue Tess is ontzettend waaks. Ze heeft Demi (onze Westie) al een dreun gegeven en als een van de andere katten ook maar in de buurt van de bench durft te blazen, dan vliegt ze er achteraan en jaagt ze hem/haar naar de keuken. Vervolgens gaat ze weer rustig terug naar de bench en is de vrede hersteld.
Niet alleen is ze waaks, ze kan haar kinderen geen moment missen. Als we ze de fles geven, moeten we mams in de bench opsluiten, anders haalt ze de kleintjes uit je handen of van de weegschaal vandaan en brengt ze terug naar de bench. Op een gegeven moment was het zelf zo erg, dat ze Taji op de kattenbak had verstopt omdat hij de fles nog moest krijgen.

Taji 2007-10-10, 04

Taji laat zien hoe groot hij wordt

Afgelopen zaterdag zijn Monique, Franck en Milan op bezoek geweest om kennis te maken met Macho, hun nieuwe katertje. En tja, eigenlijk twijfelden ze nog of ze er een tweede katertje bij wilden. Al snel was het besloten: ja, ze wilden Kai ook wel. Er was alleen en heel klein probleempje, de naam Kai past niet in het rijtje namen van de andere katten, want die eindigen allemaal op een “O”, dus met zijn allen aan het brainstormen voor een nieuwe naam en uiteindelijk werd deze door Monique gevonden: Frodo (naar de hoofdpersoon uit de filmtrilogie “Lord Of The Rings”. Dus heet Kai voortaan Frodo!

Frodo (Kai) 2007-10-10, 03

Kai vindt het best dat hij voortaan Frodo heet

Zondag was Blue Tess de kluts kwijt. Waarschijnlijk door alle drukte van zaterdag. Terwijl Ria rustig op de bank zat hoorde ze tumult in de bench. Toen ze ging kijken zat Blue Tess naar de kattenbak te kijken en kwam daar een angstig gepiep vandaan. Wat bleek, mams had Macho daar verstopt. Het arme beestje. Zijn hele bekje vol met kattenkorrels. Geen wonder dat hij in paniek was. Dus snel de korreltjes eruit gehaald en mams een standje gegeven, dat dit toch echt niet de bedoeling is! En dat ze de mensentaal toch niet helemaal begrijpt bleek vandaag. Eerst was Rob Laleh kwijt en ja hoor, ook weer in de kattenbak. Even later weer tumult in de bench. Rob gaat weer kijken en telt slechts vier kittens. Inspectie in de kattenbak wees uit dat dit keer Frodo ontvoerd en verstopt was. Dus heeft Rob haar weer een standje gegeven, maar ja, of dit helpt?!
In ieder geval heeft Rob voor deze perikelen al een naam verzonnen: de kattenbak blues.

Kyra 2007-10-10, 01

Kyra ligt lekker te pitten

Oh ja, nog een laatste nieuwtje. Vanavond bij het geven van de fles zagen we ineens dat Taji zijn linkeroogje open is! Hij is de eerste en niet zomaar een hoekje, nee, helemaal open!

Kittens 2007-10-09, 04

Gezellig: links Macho, boven Frodo, daaronder Laleh, vervolgens Taji en vooraan Kyra

 

22 oktober 2007: twee weken oud

Vandaag zijn de kleintjes alweer twee weken oud. Wat gaat dat toch snel! Kyra en Frodo drinken alleen nog bij mams, alhoewel Kyra 1x per dag ook graag even wat extra’s uit de fles heeft. Taji drinkt veel bij mams, maar…. die lust ook nog “pap” uit het flesje… onverzadigbaar is hij. Macho drinkt zowel bij mams als uit de fles en ook hij wil het liefst drinken tot zijn buikje zo rond is dat hij omrolt. En Laleh… tja… we weten niet of ze lui is of dat ze gewoon niet de kans krijgt om bij mams te “titten”. In ieder geval is ze wel heel erg op ons gericht. Zodra Rob ’s ochtends bij de bench komt, dan keert ze mams de rug toe en begint hartstochtelijk tegen Rob te blèren dat ze honger heeft!

Kyra, Frodo, Laleh, Macho en Taji 2007-10-14, 01

Lekker knus samen

Vorige week woensdag zijn de hechtingen bij Blue Tess verwijderd. Ze heeft er geen mooie wond aan overgehouden. Een paar hechtingen waren er al door de kleintjes uitgehaald en ze hadden met hun scherpe nageltjes in de wond gekrabt, waardoor deze een beetje open was gegaan. Ook heeft ze een schrale plek op haar buik. Dit alles is er waarschijnlijk de oorzaak van dat ze in het begin wat minder geduld had voor haar kleintjes. De pijn was erger dan haar moederdrang. Nu is het soms ook nog zo dat ze de kittens “afschudt”. Dan zijn ze met elkaar aan het vechten om een tepel en krabben ze over haar wond of schrale plek. Dit doet Blue Tess zo’n pijn dat ze het letterlijk uitschreeuwt en de kleintjes van zich afschudt. Arm beest!!

Taji en Frodo 2007-10-19, 01

Taji en Frodo

Inmiddels zijn ook alle oogjes open en kijken de kittens wijs de wereld in. De oortjes zijn nog dicht, maar niet voor lang meer, denken we.

Macho 2007-10-19, 04

Macho

Kyra en Laleh 2007-10-19, 01

Kyra en Laleh

Al met al gaat het prima! We waren een beetje bang dat ze niet goed aankwamen, maar toen we de gewichten vergeleken met het nest waar Blue Tess uit komt, viel dat reuze mee. Zelfs Laleh, het ukkie van dit nest, is nog zwaarder dan de zwaarste van dat nest, dus hoeven we ons geen zorgen te maken!

Rob en kids 2007-10-15, 06

Rob met kittens, Blue Tess, Demi en op de achtergrond Quincy

 

29 oktober 2007: drie weken oud

Blue Tess en kids 2007-10-24, 01

Blue Tess en haar kindjes

Alweer drie weken oud. Als je ze zo ziet liggen, dan geloof je het bijna niet… ze lijken wel ouder! Het lichtste kitten uit dit nest is net zo zwaar als het zwaarste kitten uit het vorige nest. Ongelooflijk!

Laleh 2007-10-25, 01

Laleh

Inmiddels zijn alle oogjes open en de oortjes zijn helemaal opengevouwen. Het worden nu echte katjes! De tandjes komen nu ook door, dus tegen het einde van de week wordt het tartaar eten.

Macho 2007-10-24, 01

Macho

Ze beginnen meer te bewegen en stappen dapper, zij het wankel, door de kleine wereld van hun doos.

Taji 2007-10-25, 01

Taji

Laleh, Frodo en Taji hebben al aan de rand van de doos gehangen, dus nog een beetje spierballen trainen en dan duikelen ze eruit.

Frodo 2007-10-26, 01

Frodo

Gisteren waren Franck en Monique weer even op bezoek om hun “grut” te bewonderen en waren erg verbaasd over het feit dat de kleintjes inmiddels zo groot zijn geworden.
Vanaf vandaag geven we ze nog maar drie keer per dag een flesje, omdat ze zo goed groeien en ook nog bij mams drinken.

Kyra 2007-10-26, 01

Kyra

Frodo dronk vandaag niet uit de fles, maar uit een bakje. Wat een mooi gezicht was dat. Rob zette Taji het bakje ook voor, maar die snapte niet wat hij ermee aan moest.
Blue Tess haar wond is nu goed genezen en ze heeft geen pijn meer. Ze geniet echt van het gekrioel op haar buik en is ook veel geduldiger en schudt haar kindjes niet meer af.
Wat wel een beetje vervelend is, is haar waaksheid. Vooral Moppie en Gabber kunnen zich maar beter verdekt opstellen, want als ze daar haar oog op krijgt, dan vliegt ze ze aan. Gelukkig duurt dit altijd maar een paar minuten, maar toch… het is zielig voor die twee. Ze doen helemaal niets!!!

Demi en Laleh 2007-10-26, 03

Demi in de ban van Laleh

 

5 november 2007: vier weken oud

Blue Tess en kids 2007-11-02, 01

Blue Tess en haar kinderen

De afgelopen week was geweldige week. Er zijn zoveel dingen gebeurd!

Frodo 2007-11-03, 04

Frodo aan de fles

Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen. Frodo is als eerste uit de doos getuimeld. Ik was toevallig aan het filmen dat Rob aan het “flessen” was toen hij op de achtergrond over de rand van de doos klom. Na wat twijfel en wat gedoe was het dan ineens zover. Plop voorover op zijn snuit. Echt geweldig. Toen hij het spelletje kende was hij niet meer te houden. Je kon hem terug in de doos zetten, maar binnen een paar seconden was hij er weer uit! Om bij Frodo te blijven… hij zorgt toch wel voor de meest lachbuien hier. Hij is zo brutaal en zo vindingrijk. De fles, nee, dat vond hij maar niets om van te drinken, dat is toch niet stoer?! Nee, hij wilde per se uit een bakje drinken en dat ging hem goed af. Een dag of wat later had hij zo’n honger dat hij toch de fles wilde, maar nee, niet bij Rob in zijn hand liggend, nee, hij moest op zijn buik, fles in zijn mond en maar drinken. In een mum had hij zijn fles leeg! Dat hij daarbij Rob zijn handen behoorlijk te pakken had gehad met die scherpe nageltjes van hem, boeide hem niet.

Laleh 2007-11-03, 02

Laleh in een van haar snoezige houdingen

Laleh is en blijft een poepie. Ze heeft echt ons hart gestolen. Iedere pose die ze aanneemt is gewoon geweldig! Smoorverliefd zijn we op haar, dus mag ze lekker hier blijven wonen.

Kyra 2007-11-03, 07

Kijk ik zo lief genoeg om nieuw personeel te laten smelten voor me?

Tegelijkertijd is Kyra met een charme offensief bezig. Met haar droefoogjes kijkt ze je aan, gaat dan op haar rugje liggen om gekroeld te worden, komt dapper op je afstappen voor een kroeltje en meer van dat soort dingen. Ook zij is een scheetje, maar ja… we kunnen toch niet alle katjes houden… 😦

Taji 2007-11-03, 01

Taji vraagt zich af wat we nu weer over hem te vertellen hebben

Taji is een “stille Willie”. Eten doet hij als de beste en hij is dan ook de zwaarste van allemaal. Hij is heel speels, maar veel minder ondernemend als Frodo.

Macho 2007-11-03, 08

Ben ik niet om op te vreten?

En Macho? Dat is de sirene van het stel. Hij kan me toch een keel opzetten als je hem oppakt en het is hem even niet naar het zinnetje. Als Blue Tess even naar buiten glipt hoeven we hem maar op te pakken, bij de deur te gaan staan en Blue Tess is zo weer binnen, want hij zet zo’n keel op dat ze meteen komt kijken of alles goed met hem is.

Taji, Macho en Kyra 2007-11-04, 01

In de verbouwde bench

Gisteren hebben we de bench “verbouwd”. Inmiddels zijn de tandjes door en is het tijd om ze tartaar te gaan geven. Dus, doos uit de bench, kattenbakje erin, want dat is dan ook hard nodig. Meteen al gingen er een paar op het bakje plassen: geweldig! Kyra en Taji aan zitten pieuwen als ze op de kattenbak zitten, om je toch vooral maar te laten horen dat ze iets aan het doen zijn. En de tartaar… die vinden ze, met uitzondering van Laleh, ook helemaal te gek. Rob moet uitkijken dat ze er zijn vingers niet bij op eten.

Bangles op bezoek 2007-11-04, 01

Opa op bezoek

 

12 november 2007: vijf weken oud

Blue Tess, Taji, Frodo en Macho 2007-11-09, 01

Mams is gevloerd door de jongens

Dit bericht staat wat laat op de site, door de omstandigheden van vorige week. Hierover meer in het bericht van 19 november 2007. Toch wilden we geen week over slaan in onze clubberichten, dus alsnog een overzichtje van deze week.
Deze week zijn we begonnen met tartaar voeren. Op Laleh na vinden ze het allemaal lekker en eten al snel zelf hun bakje leeg.

Laleh 2007-11-07, 02

Het is en blijft een scheetje!!

Omdat Frodo al zelf uit de bench klimt, mag de rest ook af en toe door de kamer rennen. Macho vindt het zo geweldig dat hij al snel ook zelf uit de bench klimt om lekker rond te struinen.

Macho 2007-11-09, 01

Is hij niet om op te vreten?

Taji is niet zo snel. Nee, zelfs de dames hebben het sneller door hoe ze uit de bench moeten komen.

Taji en Frodo 2007-11-01, 02

Taji op avontuur, gesteund door zijn broertje.

Frodo klimt als eerste uit de bench en is er sindsdien niet meer in te houden, tenzij je de bench op slot doet.

Frodo en Macho 2007-11-09, 02

Er gaat toch niets boven “titten” bij mama!

Kyra heeft een plekje gevonden om af en toe een plasje te doen…. achter het lektuurtafeltje. Reden dus om allerlei plekjes af te zetten en haar goed in de gaten te houden. Regelmatig terugzetten in de bench om een plasje te gaan doen is hier aan de orde!

Kyra 2007-11-09, 01

 Wie wil er met mij kroelen?

 

19 november 2007: zes weken oud

Laleh en Kyra 2007-11-12, 01

Kom je ook spelen?

Maandagavond had Laleh het ineens door en begon uit zichzelf uit een bakje te eten. Tot dat moment wilde ze absoluut geen vast voer en moest je het in haar mond proppen. Maar goed ook dat dit ineens goed ging, want Rob ging dinsdagmiddag, nadat hij iets in de bench had gezet, door zijn rug. Gevolg: Ria kon een paar dagen zorgverlof opnemen en omdat ze nu dierverzorgster, ziekenverzorgster, boodschapster en nog wat dingen meer was, kwam het toch wel goed van pas dat Laleh zelf at, want vanaf woensdagochtend kon het grut op een rijtje uit eigen bakjes gaan zitten smikkelen, in plaats van ieder kitten apart. Dit scheelt oh zo veel in tijd!

Laleh 2007-11-09, 04

Miauwmiauwmiauwmiauw, mooi zingen!

Macho is een echte macho. Hij doet zijn naam eer aan! Lekker stoer sprint hij door de kamer, klimt in de krabpaal en zet een keel op als de bench niet snel genoeg open gaat.
Gisteren (zondag) was het feest met hem… maar dan in negatieve zin. Het arme ventje was ontzettend aan de diarree, als water kwam het zijn lijfje uitgelopen. Hij was er echt heel ziek van, maar gelukkig knapte hij ’s avonds weer op en begonnen zijn oogjes weer te stralen.

Kyra, Taji, Macho en Blue Tess 2007-11-12, 01

De krabpaal is ook nu weer favoriet

Alle kittens klimmen nu zelf uit de bench, als deze tenminste open staat, behalve Taji… hij kan het wel, maar heeft er geen zin in. Hij ligt graag in zijn uppie te tuttelen in de bench.

Taji 2007-11-12, 01

Leuk aan het spelen!

Frodo is een lekker brutaaltje en bij-de-handje. Samen met Kyra heeft hij al trap geklommen, alleen naar beneden vond hij nogal eng, vooral toen hij voorover tuimelde en een radslag maakte. Ook speelt hij voor aapje en klimt tot boven in de bench om te kijken of hij er ergens uit kan.

Frodo 2007-11-12, 01

Ik kan ook heel zielig kijken, hoor!

Kyra is een “racekonijn”. Die sprint zo snel door de kamer dat we haar af en toe niet kunnen volgen. Zo is ze in de keuken en twee seconden later zit ze aan de andere kant van de kamer, bij de bench.

Kyra 2007-11-12, 01

Wat gebeurt daar?

 

26 november 2007: zeven weken oud

Macho en Blue Tess 2007-11-22, 02

Macho ligt lekker bij mama te drinken in de speelring

Wat een week hebben we achter de rug… pfffff. Het begon ermee dat Macho ziek werd. Zijn poepjes waren zo dun als water, arm beessie! Vervolgens ging ook mams aan de diarree, dus was het feest compleet. Niet bij te houden, die kattenbak! Omdat je nooit zeker weet of zoiets van wormpjes komt, hebben we het grut maar even ontwormd.

Macho 2007-11-20, 02

Macho voelt zich hier een stuk beter dan vorige week zondag

Frodo groeit uit zijn voegen! Hij is nu al meer dan 800 gram!! Een echte bullebak, maar een watje van karakter!

Frodo 2007-11-20, 02

Frodo vindt het nu toch echt genoeg, dat foto’s maken, hij wil gewoon slapen

Wat eten betreft zijn we inmiddels helemaal over op zacht voer met geweekt hard voer. In het begin was dit geen succes en aten ze er nauwelijks wat van, maar…. inmiddels is het geen probleem. Taji heeft tenminste binnen een mum van tijd zijn bakje leeg.

Taji 2007-11-22, 07

Taji maakt zich op om bij Rob een dutje te doen

Ze zijn met z’n allen op avontuur geweest en wel naar de kattenkamer boven, waar onze andere katten ’s nachts verblijven. Dat betekende dus trapklimmen, rondsnuffelen, nieuwe kattenbakken ontdekken en een grote waterbak. Wat een feest!

Laleh, Macho, Taji en Frodo 2007-11-22, 02

Allemaal trap klimmen naar de kattenkamer, waar Kyra allang is

Kyra was als eerste boven, terwijl de rest nog aan het klungelen was op de trap. Het is een echt bijdehandje!

Kyra 2007-11-20, 02

Kyra kijkt met haar mooie blauwe ogen lekker wijs de wereld in

Laleh begint nu eindelijk te spinnen. Ook zij vond de kattenkamer geweldig en omdat te laten blijken kwam ze langs onze benen gestreken en begon ze te spinnen: een zacht, donker spinnetje… och.. je hart smelt dan meteen!

Laleh 2007-11-21, 01

Laleh laat van zich horen met een lief miauwtje

En afgelopen nacht was het helemaal feest, maar niet heus. Ria lag al diep te slapen toen Rob ineens naast haar stond, met zaklamp, om te vertellen dat we geen stroom meer hadden in een deel van het huis. Dus, bed uit, naar de meterkast en kijken…. nee, aardlekschakelaar wilde er niet op. Och, dan een nieuwe stop proberen.. nee, ook niet. Afijn, omdat onze computer de laatste tijden wat problemen geeft, zochten we het probleem in die hoek. Stekker eruit en ja hoor, aardlek wilde weer, dus… tja, leek de computer te zijn. Maar, al zoekende naar de stekkerdoos voelde Rob… a bah… nattigheid. Er bleek dus een kitten op de stekkerdoos geplast te hebben en ondanks dat de kleintjes alweer een tijdje in de bench lagen, was het plasje langzaam in de stekkerdoos gedruppeld en had daar kortsluiting gemaakt. Dus kon Rob midden in de nacht nog aan het schoonmaken terwijl Ria haar bedje weer indook, want de wekker zou nu toch echt om 06.00 uur afgaan.

Laleh, Macho, Taji, Frodo en Kyra 2007-11-22, 10

Van links naar rechts: Frodo (verkocht), Taji (nog beschikbaar),
Macho (verkocht), Laleh (blijft bij ons) en Kyra (nog beschikbaar)

 

6 december 2007: acht weken oud

Blue Tess en kids 2007-12-01, 01

Blue Tess en haar kindjes doen een tukje op de bank

Frodo 2007-12-01, 01

Frodo is echt “out”

We dachten dat we er waren met Macho, maar niets is minder waar. Zijn poepjes bleven te dun en zijn eetlust was helemaal niets. In iets meer dan een week viel hij meer dan een ons af. Tijd om maar eens een bezoekje aan de dierenarts te brengen. De diagnose van Lisette was dat zijn darmflora waarschijnlijk niet goed was als gevolg van zijn “pleurisje” en het ontwormingsmiddel. Macho kreeg dus een antibiotica injectie, speciaal lichtverteerbaar voer en een poeder om tweemaal daags over zijn voer te doen. Met een paar dagen ging hij weer heerlijk aan het smikkelen en kwam hij weer 100 gram aan. Gelukkig maar!!

Macho 2007-11-27, 04

Klein, maar fijn dapper mannetje!

Kyra 2007-12-01, 01

Kyra is met haar neus voor de tepel in slaap gevallen

Op woensdag stond eindelijk de advertentie op kittentekoop.nl en nog dezelfde dag kregen we twee reacties, waarvan eentje van Annet, die vroeg of we een paar foto’s van Kyra en Taji wilden opsturen (de link naar deze site bleek niet goed te werken). Op donderdag belde Annet op of het goed was dat ze vrijdags een bezoekje mocht brengen. Natuurlijk was dat geen probleem! Na op haar gemak rond gekeken te hebben en met de kleintjes kennis gemaakt te hebben, ging Annet naar huis om te overleggen wat ze zouden doen. Zaterdagochtend belde ze al op: zij en haar vriend waren voor allebei gevallen en dus mogen Kyra en Taji vanaf begin januari Amsterdams gaan miauwen.

Taji 2007-12-01, 01

Ook Taji heeft het helemaal gehad

Laleh 2007-12-01, 01

En Laleh… tja…. wat moet je hier nog op zeggen… 🙂

 

 

10 december 2007: negen weken oud

Laleh, Macho, Frodo, Taji en Kyra 2007-12-07, 01

Met zijn allen spelen op de krabpaal

Laleh 2007-12-06, 02

Hoezo is Laleh een slaapkop?
Wat vinden jullie trouwens van het witte vlekje op haar neusje?? Schattig, heh!!

Het grote avontuur is begonnen. Deze week is de bench naar boven verplaatst en mogen de kittens in de kattenkamer slapen en bivakkeren. Overdag mogen ze de hele dag rondlopen, boven, beneden, wat ze maar willen. Ze vinden het geweldig!

Macho 2007-12-07, 01

Macho is hier flink geschrokken of….. speelt hij voor kerstboom?

Taji 2007-12-07, 01

Nog even en Taji sukkelt in slaap

Laleh heeft een nieuw speeltje: een stukje papier. Ze is er zo fel op dat als een andere kat in haar buurt komt, als zij een papiertje heeft, ze dat papiertje vastklemt tussen haar tandjes en begint te grommen. Prachtig is dat… en tja… dan kun je als broer natuurlijk niet achterblijven, dus een paar daagjes later zat ook Macho met een papiertje in zijn bekje te grommen.

Frodo 2007-12-07, 04

Frodo op een van zijn favoriete stekkies: de krabpaal

Kyra 2007-12-06, 02

Wat een koppie, heh!

Laleh, familie en Rob 2007-12-08, 01

Okay, wie hebben we hier?
Overgroot oma Jessie, Oudtante Feline, Opa Bangles liggen op de bank en
Frodo, Macho, Kyra, Laleh en Taji liggen op Rob en
van Quincy kun je nog net een krulletje achter Rob zijn benen zien

 

17 december 2007: tien weken oud

Frodo 2007-12-16, 01

Frodo met zijn muisje

Kyra 2007-12-13, 01

Kyra op een van haar favoriete plekjes: Ria’s fietstas

De kleintjes hebben hun eerste prikje gehad en ze hebben zich voorbeeldig gedragen bij de dierenarts. Ze zijn onderzocht en helemaal gezond verklaard! Ook werden ze allemaal bewonderd, zowel door de dierenarts als door de assistente.

Laleh 2007-12-16, 02

Laleh bij de krabpaal

Macho 2007-12-16, 01

Macho diep in slaap op de krabpaal

Vanwege Macho zijn toch wat dikke buikje wat mogelijk het gevolg was van wormpjes hebben we ze weer een wormenkuurtje gegeven. Voor Macho hebben we voor de zekerheid een kuurtje gegeven in zijn nek en geen pasta. Dit werkt net zo goed, maar is minder agressief voor de darmen. Omdat hij de vorige keer nogal heftig reageerde, wilden we nu geen risico lopen.

Taji 2007-12-16, 01

Taji staat op het punt van instorten

Alles gaat eigenlijk zo goed dat er weinig nieuws te melden is. Ze groeien als kool, eten als “dijkers” en spelen dat het een lieve lust is…. geweldig dus!!

 

24 december 2007: elf weken oud

Laleh, Macho, Taji, Frodo en Kyra 2007-12-22, 03

Met zijn allen op de bank

Wat gaat het toch snel. Over een paar weekjes mogen vier van de kleintjes al naar hun nieuwe personeel, maar tot die tijd genieten wij nog van ze! En daarna natuurlijk van Laleh, omdat die hier blijft wonen.

Kyra 2007-12-22, 07

Kyra

Laleh 2007-12-22, 07

Laleh

Soms is het zo moeilijk om Laleh en Kyra van elkaar te onderscheiden. Pas als je ze bij elkaar ziet en vooral de vachtjes voelt, dan weet je wie wie is. Kyra heeft een ondeugender koppie en een wat vlassiger vachtje. Laleh heeft een heel open snoetje en een knuffelzacht vachtje. Kyra is de grootste kroeler van de twee!

Frodo 2007-12-22, 02

Frodo

Taji 2007-12-22, 02

Taji

Frodo en Taji zijn echt twee verschillende katjes. Frodo is veel lichter van kleur en forser dan Taji. Taji is lang en slank en weet zich af en toe geen raad met zijn lange poten; een echt slungeltje. Ze komen allebei heerlijk bij je kroelen en spinnen er dan lustig op los.

Macho 2007-12-22, 02

Macho

Macho is en blijft een gevalletje apart. Hij heeft echt ons hart gestolen met zijn onschuldige lichtblauwe oogjes en zijn lieve, ondeugende gedrag. Hij is nog steeds de lichtste van het stel, maar loopt nu aardig in op Kyra. We zijn blij dat we hem straks nog vaak zullen zien.

Frodo en Macho 2007-12-22, 01

Macho en Frodo

 

31 december 2007: twaalf weken oud

Laleh, Macho, Taji, Frodo en Kyra 2007-12-26, 02

Met zijn allen een middagdutje doen in de bench

De Kerstmis zijn we goed doorgekomen met de kleintjes. Eerste kerstdag waren we in Krommenie en moesten ze de hele dag in de bench blijven, omdat ze anders niet konden eten. Ze zijn het zo gewend om daar te zitten dat dit geen probleem was.

Kyra 2007-12-30, 01

Kyra ligt heerlijk bij Rob te slapen

Uiteraard hebben we ze deze week ook nog een keertje ontwormd, zodat we er zeker van zijn dat ze wat dat betreft gezond naar hun nieuwe personeel kunnen gaan.

Frodo 2007-12-27, 04

Is Frodo niet schattig in deze houding?

Ook zijn de nageltjes deze week voor de tweede keer geknipt. De jongens vonden dit niet zo’n probleem, maar de dames vonden het dus echt niet leuk en moesten even goed in hun nekvel gegrepen worden, zodat ze zich stil hielden. Stel je voor dat je er een teentje af zou knippen… 😉

Laleh 2007-12-27, 02

“Moet je iets van me?”, lijkt Laleh te denken

Af en toe verrast Blue Tess ons. Over het algemeen laat ze haar kinderen hun eigen gang gaan, maar zo af en toe krijgt ze het op haar heupen en tackelt ze er eentje om die een goede wasbeurt te geven.

Macho 2007-12-30, 06

Macho geniet ervan dat Gabber hem wast

Anderzijds tackelen met name de jongens hun moeder ook af en toe om nog een lekker bij haar te gaan liggen titten, ondanks het feit dat Blue Tess geen melk meer heeft. Waarschijnlijk hebben ze dan gewoon behoefte om even lekker te tutten bij mams. Het is en blijft een koddig gezicht als een “reus” als Frodo bij zijn moeder aan een tepel ligt.

Frodo en Blue Tess 2007-12-30, 02

Frodo ligt lekker bij zijn mams te titten, terwijl zij haar buik wast

 

7 januari 2008: dertien weken oud

Laleh en Taji 2008-04-01, 01

Laleh en Taji in een innige omhelzing

Tja en dan zijn ze alweer dertien weken. Wat is het toch snel gegaan!

Taji 2008-01-05, 01

Taji bij zijn nieuwe personeel, even weggekropen bij Rob zijn rolstoel

Vorige week maandag kwam de dierenarts de laatste enting geven. Ze heeft ook meteen de hondjes en de zeven andere katten geënt. Daarom kwam zo ook bij ons thuis, want je kunt natuurlijk niet met twaalf katten en twee hondjes naar de praktijk.

Kyra 2008-01-05, 01

Kyra op de trap in haar nieuwe huis

Zoals bij de eerste enting ook al het geval was, hebben ze zich keurig gedragen. Lisette heeft Macho nog even goed onderzocht en geconstateerd dat zijn dikke buikje dus niet veroorzaakt wordt door wormpjes (want dat kan gewoon niet meer na 3x ontwormen), maar dat hij waarschijnlijk wat last heeft van gasvorming of van grote organen. Geen van beide kunnen kwaad, dus is hij zo gezond als een vis verklaard.

Macho 2008-01-05, 03

Macho ligt heerlijk te genieten in Almere

Taji spinde zo hard dat Lisette zijn hart niet kon luisteren. Ze vond het geweldig!

Frodo 2008-01-05, 02

Frodo kroelt nog even bij Rob

Het vuurwerk heeft ook niet echt indruk op ze gemaakt. Bij de eerste klappen keken ze wel even verschrikt, maar dat was al snel voorbij.

Frodo en Macho 2008-01-05, 07

Maar uiteindelijk toch samen slapen in de fauteuil

Voor ons een week van veel knuffelen en nog even genieten. Afgelopen zaterdag (5 januari) hebben we Kyra & Taji en Frodo & Macho naar hun nieuwe personeel gebracht, respectievelijk in Amsterdam en Almere.

 

 

 

Foto’s en teksten: eigendom en copyright Cattery Cherished.