Britney’s nest 2005

BRITNEY IS ZWANGER

Vandaag, zaterdag 14 mei 2005, is Britney 5 weken zwanger en ze begint al een behoorlijk buikje te krijgen!

Omstreeks 13 juni worden de kleintjes geboren. Hopelijk verloopt alles naar wens. Gezien haar achtergrond laten we een echo maken om te weten hoeveel kleintjes ze bij zich draagt.

Volgende week maken we ook een afspraak voor Bangles. Hij kan dan geholpen worden. Daarna mag hij weer lekker vrij door het huis lopen, in plaats van opgesloten te zitten in zijn hok. Wat zal hij dat fijn vinden!

Britney 2005-06-07, 02

 

GEBOORTE

Zondag 12 juni 2005: 64e dag. Afgelopen nacht is Britney al bij ons op de slaapkamer geweest, maar na een rustige nacht wil ze ’s ochtends toch naar de andere katten. Om een uur of negen wil ze weer naar ons toe en is ze vrij onrustig, dus besluiten we om op te staan.

Als even later Ria beneden is en Rob nog boven, kan Britney haar draai niet vinden. Onrustig loopt ze van boven naar beneden en weer terug, terwijl ze klaaglijk om aandacht loopt te zeuren.

Rustig even in een boek lezen, is er dus voor Ria niet bij. Om een uur of elf waarschuwt ze Rob, dat hij maar eens moet zorgen dat hij beneden is, omdat er vandaag wel eens kittens geboren kunnen worden.

Terwijl Rob boven zijn zaakjes afrondt, maakt Ria de boel beneden in orde: in de fauteuil worden een vuilniszak en handdoeken ter bescherming gelegd, het bevallingspakket wordt te voorschijn gehaald en uitgestald en de stoelen en salontafel wordt zo neergezet dat de hondjes niet bij de aanstaande moeder kunnen komen.

Om 12.00 uur komt Rob beneden en meteen wordt Britney rustig en zien we, terwijl ze even op de grond ligt, een eerste wee, dus leggen we Britney in de fauteuil, zodat we haar beter kunnen helpen, als het nodig is. Na een half uurtje gewone weeën beginnen de persweeën en om 12.45 uur wordt het eerste kitten, in stuitligging, geboren: een poesje. We denken een blue smoke, 75 gram.

Blue Tess 2005-06-12, 01

Blue Tess

Even later beginnen de weeën weer en om 13.15 uur wordt het tweede kitten, ook in stuitligging, geboren. Dit is een katertje (75 gram) en lijkt een golden tabby te zijn, maar om hiervan zeker te zijn, zullen we eerst de stambomen op na moeten kijken.

Britney en Dillon 2005-06-12, 01

Dillon

En dan…. dan gebeurt er niets…. een beetje hijgen en voor haar kittens zorgen, maar verder geen actie. Terwijl er toch duidelijk nog twee kittens in haar buikje zitten.

Als er om 14.45 uur nog geen kitten is, belt Rob de dierenarts en twintig minuten later staan we voor de praktijk. Om 15.15 uur krijgt Britney haar eerste Phyton (weeënopwekker) spuitje. De dierenarts vertelt ons dat als er over twee uur nog geen kitten geboren is we haar een tweede spuitje moeten geven, wat hij ons meegeeft. Als er daarna na twee uur nog niets is, moeten we bellen, want dan worden de kittens met een keizersnee gehaald.

Om 17.15 uur is er nog geen actie geweest, afgezien van een paar zwakke weeën dus wordt de twee-de Phyton spuit gegeven. In eerste instantie lijkt er niet veel reactie te zijn, maar om 18.00 uur is het derde kitten toch een feit.

Britney en Dash 2005-06-12, 01a

Dash

Een gezond katertje (85 gram) komt met zijn koppie eerst op de wereld. Niet lang er na, om 18.21 uur is het vierde kitten een feit. Maar niet zonder enige paniek. We zien een paar pootjes en een staartje verschijnen, zonder vlies. Dan volgen er een paar poepjes van het kleine grutje en vervolgens… geen weeën! Dus, paniek breekt los en we smeken Britney om even door te zetten. En ja hoor, even later een paar heftige persweeën en met wat hulp van Rob is het kitten geboren. Wat een opluchting! Het blijkt een silver tabby poesje (87 gram) te zijn en Rob zegt meteen: “Dit is een echte mini-me”, omdat ze zoveel op Britney lijkt. Nou, toen was meteen haar naam geboren: vanaf dat moment heet ze Mini Me.

Britney en Mini Me 2005-06-12, 01a

Mini Me

Alleen hebben we nog een probleempje… de placenta is er nog niet uit en Britney heeft geen weeën meer. Omdat Britney helemaal uitgeput is, besluiten we om haar even tot rust te laten komen en even af te wachten wat er gaat gebeuren.

Om 19.00 uur is er nog steeds geen placenta en worden onze zorgen wat groter. Rob besluit de die-renarts te bellen om te vragen wat te doen. Deze is niet bereikbaar in verband met een keizersnee die hij bij een koe aan het uitvoeren is, dus wordt Rob medegedeeld dat hij teruggebeld wordt.

Om 19.51 uur een gil en kronkel van Britney. Een laatste wee heeft met alle kracht de placenta eruit geperst. Arm beest, maar we zijn toch heel erg blij dat alles nu in orde is.

We laten Britney en haar kindertjes lekker in de fauteuil liggen, zodat ze wat tot rust kunnen komen. Niet lang erna ligt Britney heerlijk te slapen, ze is echt uitgeput en wij ook!

Als ze een half uurtje later wakker wordt leggen we haar en haar kids in een doos en zetten we de bench op. Als ze helemaal geïnstalleerd is, kunnen wij ook eindelijk wat tot rust komen, blij en vol-daan dat alles goed is afgelopen.

Britney en kids 2005-06-12, 01a

Britney en kids

Blue Tess, Dash, Dillon en Mini Me 2005-06-13, 03

Kids

 

ALWEER RUIM DRIE WEEKJES OUD

De tijd vliegt… helaas hebben we de afgelopen weken niet eens tijd gehad om de foto’s van het kleine grut op de site te zetten, schandalig! Maar soms is het gewoon even niet anders.

Het gaat heel goed met de kleintjes, met uitzondering van Mini Me… met haar zijn we al naar de dierenarts geweest en hebben we voor haar leven gevreesd. Blijkbaar had ze een of andere virusinfectie opgelopen en het duurde even voordat ze hier overheen kwam. Het begon ermee dat ze in ruim 24 uur zomaar 20 gram afviel, nou, dan moet je niet twijfelen en meteen naar de dierenarts gaan. Daar kreeg ze water onder de huid gespoten en een antibioticum. Ook kregen we druppeltjes mee voor een kuurtje van 7 dagen.

De eerste dagen ging het alsmaar slechter. Het arme ding kon amper op gewicht blijven, waardoor ze dus ook erg af begon te zwakken. We vreesden voor haar leventje. Na dit een dagje aangekeken te hebben, besloten we om haar toch maar flessenvoeding te geven. Ze had niet eens de kracht om uit een flesje te drinken, dus werd er uitgeweken naar een spuitje. Iedere 3 uur zo’n 10 ml erin en langzaam maar zeker begonnen de grammetjes eraan te komen. Nu is ze weer zover dat ze lekker bij mams aan het drinken is en ze is ook weer actiever, dus ziet het er naar uit dat ze het gaat redden.

Inmiddels zijn bij alle vier de kittens de hoektandjes doorgebroken, dus kregen ze vandaag (woensdag 6 juli) voor het eerst een beetje tartaar. Nou, ze snapten nog niet echt goed wat ze met dat spul aanmoesten. Drie van de vier hebben wel wat op, maar nog niet zelf gegeven. Nummer vier, Dillon, wist niet wat hij ermee moest doen en werkte de tartaar even snel weer naar buiten. 

Zacht voer eten betekent ook dat de doos uit de bench gaat en het kattenbakje erin. Hierdoor krijgen ze dan ook meteen wat meer ruimte om te lopen. Nu eens kijken hoe snel ze doorhebben waar dat gekke bakkie voor is!

Blue Tess 2005-06-24, 02

Blue Tess 2005-06-29, 04

Blue Tess

Dillon 2005-06-24, 03

Dillon 2005-06-29, 08

Dillon

Dash 2005-06-24, 02

Dash 2005-06-29, 03

Dash

Mini Me 2005-06-20, 03

Mini Me 2005-06-29, 01

Mini Me

 

NAAR BELGIE

Op 26 juli zijn we met Britney en de kinderen naar België geweest. Omdat we toch niet helemaal zeker waren van de kleuren, hebben we de deskundigheid van Dick Eindhoven gevraagd. Na een grondige bestudering kwam hij tot de volgende conclusie: Blue Tess: black tortie smoke, Dillon: black golden tabby spotted, Dash: black smoke en Mini Me: black tortie smoke. Een hele mond vol, maar we zijn blij dat we het nu zeker weten.

Kids 2005-07-24, 08

Van links naar rechts: Blue Tess, Dash, Mini Me en Dillon

 

TE KOOP

Inmiddels zijn de kittens alweer ruim zes weken oud en zijn ze onderworpen aan een fotosessie om op de site www.kittentekoop.nl te plaatsen.  We hebben besloten om Blue Tess zelf te houden en Dillon is gekocht door Rob zijn moeder.
Blijven Dash en Mini Me over. Voor die twee hopen we snel fijn personeel te vinden. Omdat de kleintjes in onze huiskamer opgroeien, met onze hondjes en andere katten, kunnen ze in elk willekeurig gezin geplaatst worden.
Mocht je interesse hebben, je kunt altijd contact met ons opnemen.

Kids 2005-07-24, 01a

Dash en Mini Me

 

ALWEER 8 WEKEN OUD

De kittens zijn alweer 8 weken oud! Wat gaat het toch snel. Ondanks enkele leuke reacties zijn Dash en Mini Me nog steeds niet verkocht. En dat terwijl het zo’n leuke katjes zijn, beiden behoorlijk eigenwijs en erg energiek.

Vanaf zaterdagavond gaan ze twee aan twee ’s avonds naar de kattenkamer, een slaapkamer waar onze katten ’s nachts verblijven. We wisselen ze telkens om, de ene keer gaan Dash en Mini Me naar de kamer, de andere keer Blue Tess en Dillon. De andere twee blijven dan bij mams in de bench, in de woonkamer. Op die manier kunnen ze alvast wennen aan een scheiding van Britney en zij krijgt om de avond de tijd om twee kittens te verzorgen in plaats van vier. Dit is voor haar ook wel prettig, want als er vier kittens liggen te drinken bij haar, dan heeft ze het er behoorlijk druk mee.

Blue Tess 2005-08-06, b

Blue Tess

Dillon 2005-07-29, 01

Dillon

 

DE EERSTE ENTINGEN ZIJN GEBEURD… DE VOLGENDE NADEREN

De dag nadat ze 9 weken oud werden, zijn we naar de dierenarts geweest, want het werd nu toch wel tijd voor hun eerste entingen. Ze hebben zich als engeltje gedragen. Geen kick hebben ze gegeven.
Bij Dillon werd een nogal grote blaas geconstateerd, dus maakte de dierenarts zich even zorgen, maar na enige druk kwam er een klein plasje, dus geen opstopping! Bij thuiskomst is Dillon meteen naar de kattenbak gegaan… hij moest gewoon nodig!

Alle kitten zijn goed onderzocht en er zijn geen afwijkingen geconstateerd. Integendeel: ze zijn kerngezond!! (maar dat wisten wij al!)

Nog iets meer dan weekje wachten en dan krijgen ze de volgende entingen. We verwachten geen problemen, maar… ze weten nu wat er gaat gebeuren, dus.. afwachten of ze zich dan weer zo goed gedragen.

Dash 2005-07-21, 07

Dash

Mini Me 2005-07-29, 01

Mini Me

 

UITGEVLOGEN

Inmiddels is het alweer 15 september en zijn de kleintjes al een paar daagjes bij hun nieuwe personeel. Afgelopen zaterdag hebben we Dash en Dillon naar respectievelijk Utrecht en Krommenie gebracht. Ze hadden het er meteen goed naar de zin, wat altijd weer een fijn gevoel is.
Afgelopen vrijdag is Mini Me naar haar nieuwe personeel gebracht in Son en Breugel. Ze was wel een beetje verlegen, maar haar kennende duurt dat niet lang.
Blue Tess blijft bij ons en is er best tevreden mee dat haar broertjes en zusje weg zijn, want nu krijgt zij alle aandacht.

 

 

 

Foto’s en teksten: eigendom en copyright Cattery Cherished.