Leia

Geboren: 5 september 2017
Geslacht: poes
Kleur: lilac point
Titels:

 

Na een aantal pogingen en vooral veel geduld, waren we ontzettend blij dat Shanna zwanger was. Wat keken we uit naar haar kittens. Van de zes kittens die ze droeg mochten er helaas maar vier het levenslicht zien. Een van deze vier kittens was een poesje en wat voor een. Al meteen na de geboorte zagen we het, dat mooie ronde bolletje zou gaan uitgroeien tot een mooi poesje. Haar koppie was bijna  2x zo breed als dat van haar broertjes, de oortjes stonden letterlijk aan de zijkant van haar bolletje. En….. na een paar weken wisten we ook zeker dat ze lilac point was. Onze droom kwam uit: een lilac point poesje met mooie typering uit eigen fok. Wat ook zo leuk was: ze was een kroeltje. Ze genoot van de kroeltjes die je haar gaf en al snel wist dit genoeglijk te ondersteunen met een lief zacht gespin.

Nadat haar broertjes verhuisd waren, ontpopte zich een poesje dat een beetje hoogtevrees leek te hebben. Kroelen vond ze nog steeds geweldig, maar oppakken ging gepaard met een hartstochtelijk geblèr, waardoor ze al snel de bijnaam Drama Queen kreeg.

En zo brak de eerste show aan waar ze mee naar toe mocht. We zagen de bui al hangen dat ze ook hier haar drama skills ten toon zou spreiden. In de kooi was er niets aan de hand en lag ze lekker ontspannen en liet ze alles op zich afkomen. Maar zodra je haar uit de kooi haalde, ging de sirene weer af. Gelukkig kwam Nena langs om even bij te kletsen en aangezien zij aan Reiki doet, heeft ze Leia even behandeld. Het leek te helpen, want op de keurtafel viel ze bijna in slaap…. tot… Cora haar oogjes wilde zien en haar omhoog hield… tja… daar ging de sirene weer. Cora kon er gelukkig wel om lachen en iedere daaropvolgende keer dat we haar zagen, vroeg ze meteen hoe het met de Drama Queen was.

Haar derde show leverde haar zelfs de titel “Lieveling van de keurmeester” op, ondanks dat ze ook hier verbaal haar aanwezigheid bekend maakte.

Inmiddels is ze een stukje ouder en is het blèren gestopt. Ze is het ontgroeit. Je kunt haar zonder enig probleem oppakken en ligt heerlijk ontspannen in je armen. Hopelijk op de komende shows ook.

Een kroeltje is ze wel. Ze begint bij een van ons te kroelen, heel intens en liefdevol duwt ze zich tegen je gezicht, het liefst met haar kontje…. tja… het koppie zien we liever. Dan krijgt ze de ander in het oog en hup, gaat ze daar naar toe voor nog een kroelsessie. Zo kan ze best een half uur heen en weer hoppen om zich vervolgens in de krabpaal, in een van de goten, op te rollen en er heerlijk te gaan slapen.

 

2017

 

Foto’s en teksten: eigendom en copyright Cattery Cherished.