Laleh’s nest 2009

29 september 2009: Op “vakantie”

Vandaag mag Laleh voor een paar daagjes op vakantie naar Arnhem. Daar aangekomen, ontmoeten we Maria en zij toont ons de weg naar Westways Little Bear. Hij hoort ons al aankomen op de trap en begint vrolijk te roepen. Wat een lief beest!! Helemaal niet schuw, meteen kroelen… geweldig! Echt een goede partner voor Laleh!

Baer-2009-10-01,-04_web

 

1 oktober 2009: Weer thuis

Vandaag hebben we Laleh weer opgehaald. En nu is het afwachten weer begonnen.

 

21 oktober 2009: Laleh is Zwanger!!!!

Eindelijk krijgen we dit jaar weer eens een nestje kittens! Laleh is nu drie weken zwanger!!  🙂

Laleh 2009-10-30, 01

 

11 november 2009: Zes weken zwanger

Inmiddels is Laleh zes weken zwanger en heeft ze al een mooi rond buikje gekweekt. Ze ligt ook al vaak met haar buik te luchten. Rob heeft het grut inmiddels ook al goed voelen bewegen en Ria heeft nog maar een lichte beweging gevoeld, maar…. dat ze er zijn, weten we zeker.

 

1 december 2009: Negen weken zwanger.

En dan zijn we ineens negen weken verder en begint Laleh aan haar laatste loodjes. Ze heeft zo’n mooi rond buikje en ligt veel te slapen en wil natuurlijk vaak kleine beetjes eten. Ook ligt ze veel met haar buikje te luchten. Dan is het zo mooi om dat kleine grut te zien bewegen. Het is ons nog niet eerder overkomen dat we niet weten hoeveel kittens we mogen verwachten, maar ze heeft haar geheim niet prijsgegeven. Je kreeg gewoon niet de kans om dat te voelen, dus wachten we in spanning af.
Komende nacht mag ze voor het eerst bij ons op de slaapkamer slapen, zodat ze ons meteen kan waarschuwen als er iets gaande is.

Laleh 2009-12-03, 01

 

5 december 2009: Sinterklaascadeautjes!

Eindelijk tijd om een berichtje te schrijven. Vannacht zijn we verrast met vier witte Sinterklaascadeautjes!
Laat gistermiddag zagen we dat Laleh een prop verloor, dus we wisten dat het nu niet lang meer ging duren. Niet lang daarna ging ze naar haar doos en brak het water.
Om 00:15 uur (dus 5 december) kreeg ze persweeën en om 00:55 uur werd het eerste katertje geboren. Dit werd al snel gevolgd door een tweede katertje. Toen was het even rustig en om 02:40 uur kwam de derde, dit keer een poesje, wat snel weer gevolgd werd door een vierde kitten, ook een poesje.
Alles is gezond en Laleh doet het geweldig!
De namen in volgorde van geboorte: Punky, Elmo, Shanna en Gaia.

W00_Punky, Elmo, Shanna en Gaia 2009-12-05, 01

 

12 december 2009: week 01

We zijn alweer in de tweede week en het gaat fantastisch! Laleh is een geweldige moeder en de kittens groeien als kool. Hun oogjes zijn al open en ze beginnen al pogingen te doen om te lopen… erg snel hoor! We hebben nog nooit zo’n gemakkelijk nest gehad.

W01_Punky, Gaia, Elmo en Shanna 2009-12-09, 03

 

19 december 2009: week 02

We hebben ons even zorgen gemaakt om Laleh. De kleintjes groeiden wat minder en we kregen de indruk dat Laleh te weinig tijd voor zichzelf nam en zich helemaal toewijdde aan haar kinderen. Dus ander voer gehaald en nu is ze toch goed aan het eten en groeien de kleintjes weer beter.
Shanna heeft een beetje last van een ontstoken oogje, dus dat wordt goed door ons behandeld.
Gaia is een echt clowntje. Ze lag eerder deze week tegen Rob te grommen en als ze drinkt dan spint ze.
Shanna geeft zich helemaal aan je over en vindt het heerlijk om met je te kroelen.
Elmo is heel rustig. Hij vindt alles best.
Punky is ook zo’n rustig ventje. Alles is goed. Hij ligt al echt met je te spelen.

W02_Punky, Elmo, Shanna en Gaia 2009-12-14, 01

 

26 december 2009: week 03

De kleintjes groeien als kool en Laleh is weer helemaal de oude. Alleen Gaia blijft een beetje achter, dus hebben we besloten om haar toch maar melk bij te voeren! In het begin moest ze wel even wennen aan het flesje, maar toen ze het door had, dronk ze in een mum van tijd een flesje leeg. En dan volgt een kroelsessie, want na iedere voeding moet ze kroelen!

W03_Laleh en kids 2009-12-21, 01

 

2 januari 2010: week 04

Alweer vier weken oud, wat vliegt de tijd! Afgelopen woensdag hebben we bezoek gehad en die heeft besloten dat ze Gaia graag wil hebben. Aangezien we inmiddels een zwak voor haar hebben, zijn we heel blij te weten waar zij terecht komt.
De rest groeit ook als kool en ze spelen volop met elkaar. En rennen!! Het is een lust om ze door de kamer te zien rennen, echt snel!!!

W04_Gaia 2009-12-27, 03

 

9 januari 2010: week 05

Tijd om over te stappen op ander voer en als gewenningsperiode, starten we met tartaar. Op Gaia (en in het begin Elmo) na, vinden ze er niets aan, dus ook maar andere dingen, zoals zacht voer voor kittens geprobeerd. Dit alles zonder resultaat en telkens een gespartel voordat we iets bij ze binnen krijgen. Dus toch maar weer rustig terug op tartaar, kleine bolletjes en dit gaat er met veel moeite in.
Omdat ze nu “vast voer” hebben, staat het kitten kattenbakje in de bench en vanaf de eerste dag is dit een succes. We vinden helemaal geen poepjes of plasjes buiten het bakje. Alles is mooi schoon.
Omdat het kittenbakje nu in de bench staat, is de doos er uit gehaald. Ze begonnen daar toch al uit te klimmen. Nu is het afwachten hoe snel ze uit de bench komen. Snel dus!

W05_Punky, Elmo, Shanna en Gaia 2010-01-08, 02

 

16 januari 2010: week 06

Het eten geven bleef problematisch en we merken dat ze steeds meer van de “weaning” brokjes zitten te kraken, dus hebben we besloten ze maar eens een dagje niet bij te voeren en wat denk je. De dag erop zijn ze allemaal netjes aangekomen en zitten ze volop van de brokjes te eten en lekker water te drinken.
Omdat ze zelf uit de bench komen, maar alleen Shanna ook terugklimt, mogen ze alleen gecontroleerd en voor maximaal 20-25 minuten per keer door de kamer ravotten. Wat een geweldig iets!!
Uiteraard hadden we wel een ongelukje toen we een keertje niet goed hadden opgelet..… drie keurige hoopjes bij elkaar op het kleed… aahhh… dus nog beter ons best doen om dit te voorkomen!

W06_Punky, Elmo, Shanna en Gaia 2010-01-11, 02

 

23 januari 2010: week 07

De advertentie op Kittentekoop levert een groot aanbod aan potentiele kopers. Ze zijn ook om op te vreten, zo mooi en lief. Ze mogen steeds vaker en steeds langer uit de bench en deze week beginnen we ook met de training “traplopen”. Altijd weer een feest.

W07_Punky, Elmo, Shanna en Gaia 2010-01-21, 01

 

30 januari 2010: week 08

Punky is verkocht, nu Elmo nog. Het nieuwe personeel van Punky wil hem Banjo gaan noemen, dus krijgt hij vanaf nu die naam en wordt deze ook op zijn stamboom gezet. En we gaan door met het trainen in traplopen. Dit gaat overigens goed en ze voelen zich al snel thuis in de kattenkamer, dus laten we ze daar regelmatig een uurtje spelen, zodat ze er goed gewend raken en alles weten te vinden.

W08_Banjo en Elmo 2010-01-28, 04

 

6 februari 2010: week 09

Het is tijd om naar de kattenkamer te verhuizen. Alles wordt boven ingericht. Dit houdt voor Bangles in dat hij ’s nachts gezelschap krijgt van Feline. Beiden zijn op dieet en moeten dus ’s nachts apart gezet worden. Zo komt de bovenste bench vrij en kunnen Laleh en de kleintjes gebruik maken van de bovenste bench. Dit werkt goed.
Een ander nieuwtje is, dat het personeel van Gaia besloten heeft dat ze een nieuwe naam krijgt; Kayla. We geven dit meteen door aan de kattenvereniging zodat dit nog meegenomen kan worden op de stamboom.

W09_Laleh en kids en Quincy 2010-02-05, 01

 

13 februari 2010: week 10

Tijd voor een bezoek aan de “onder-de-staart-kijk-meneer”, oftewel in gewoon Nederlands: de dierenarts. Ze gedragen zich als engeltjes, werkelijk en stelen dan ook de harten van het personeel.
Boven slapen vinden ze heel fijn, maar… bij Rob op een fleece dekentje vinden ze nog fijner! Iedere dag is dat genieten en Rob, die vindt het heerlijk… lekker warm!

W10_Laleh, Blue Tess, Jessie en kids 2010-02-07, 01

 

20 februari 2010: week 11

Ook Elmo heeft nieuw personeel gevonden! Hij is helemaal blij! Alleen gaat hij een paar daagjes later verhuizen dan zijn broertje en zusje.
We hebben geen enkele enting reactie gehad. Het is altijd weer mooi om te zien hoe de oudere katten de kleintjes “adopteren”. Ze hebben oma, die zich helemaal over hen ontfermd, maar ook de “tantes” Feline en Healey zijn helemaal verliefd op het kleine grut.
Overgrootvader is zich blijkbaar bewust van het feit dat hij al achterkleinkinderen heeft, want hij gaat ze een beetje uit de weg. Nee, kom maar niet te dichtbij kleine frutsels, want overgrootopa kan wel eens gaan blazen… maar ja, dan wordt hij wel door moeder en oma op de kop getikt (letterlijk).
“Oom” Banjer vindt het geweldig dat ze al wat groter worden, want nu kan hij lekker met ze rennen!
“Oom” Gabber vind het allemaal best… muizen??? Uhm, nee Gabber, kleine poesjes, dus niet te hardhandig spelen!!En betovergrootoma Jessie?? Die vindt het heerlijk als dit kleine grut bij haar komt liggen. Ze geniet met volle teugen!
“Tante” Moppie vindt alles best, zolang ze maar niet al te druk doen in haar buurt. Maar ze vind het toch wel leuk als de kleintjes haar een knuffeltje komen brengen.

W11_Banjo, Elmo, Shanna en Kayla 2010-02-17, 01

 

27 februari 2010: week 12

En dan moeten de kleintjes getuige zijn van een tragische gebeurtenis. Al op jonge leeftijd worden ze geconfronteerd met de dood: het overlijden van Moppie.
Moppie heeft de avond van haar overlijden in een doosje in de huiskamer gelegen, zodat alle andere katten en ons hondje Quincy afscheid konden nemen. Een voor een zijn ze even bij haar komen snuffelen, ook Banjo, Elmo, Shanna en Kayla.
De dierenarts komt op thuisbezoek voor de entingen. Dit keer niet alleen de kleintjes, maar ook de volwassen katten en Quincy moeten er aan geloven. Alles gaat gesmeerd en er zijn geen reacties.

W12_Laleh, Banjo, Elmo en Kayla 2010-02-20, 01

 

6 maart 2010: week 13

Zo zijn er ineens dertien weken voorbij en wordt het tijd om de koffertjes te pakken. Deze week hebben we nog heel veel met Banjo en Kayla geknuffeld, want de planning was dat we ze op 6 maart naar hun nieuwe personeel zouden brengen. Echter, Rob gooide roet in het eten door een hele zware griep te krijgen. Besloten werd dat het nieuwe personeel van Banjo hem zophalen en dat we de volgende week 13 maart Kayla wegbrengen en op de thuisreis nog even een bezoekje gaan brengen aan Banjo, om te zien waar hij terecht is gekomen.
Elmo brengen we woensdag 17 maart naar zijn nieuwe personeel, dus met hem knuffelen we iets langer.
En Shanna, och, die heeft de minste trubbels en blijft lekker bij mams, oma en de rest van de (dieren)familie.

W13_Banjo, Elmo, Shanna en Kayla 2010-03-05, 02

 

 

 

Foto’s en teksten: eigendom en copyright Cattery Cherished.