Jessie’s nest 2004

MISSCHIEN OOK WEER KITTENS VOOR JESSIE?

We schreven het al in het forum dat Remy weer op bezoek is. We snappen er niets van dat Jessie helemaal niet van hem gecharmeerd is, want het is zo’n scheet. We hopen natuurlijk dat we haar zover krijgen dat ze nog een paar keer met hem “in zee wil”. En dan weten we over een week of drie of ze zwanger is. Het zou wel leuk zijn, zeker omdat we weten dat die twee hele mooie kindertjes krijgen.
We laten het jullie weten.

 

ZATERDAG 8 MEI, DE 63e DAG

Vandaag is Jessie officieel 9 weken zwanger. Tot op heden zijn er nog geen tekenen dat er iets op komst is, afgezien van haar ronde buik, die bijna continu in beweging is. Ze heeft nu al twee nachtjes bij ons geslapen en is soms best wel onrustig, maar ze eet en drinkt nog volop, dus het zal nog wel even duren.

Remy is de vader van Jessie’s kittens. Dit is nu de tweede keer dat we een combinatie hebben van Remi en Jessie. Het vorige nest was echt een prachtnest, met mooie kittens die ook nog eens een fijn karakter hebben. Afwachten wat het nu wordt.

Remy

Remy

ZONDAG 9 MEI…. WEER EEN DAG ERBIJ

Het is nu 18.15 uur en nog steeds geen teken dat er vandaag nog kittens geboren worden… afwachten!! We hopen niet dat Jessie vanavond laat of in de nacht gaat bevallen, dat ze dan maar even wacht tot Ria morgen thuis is van haar werk… jullie horen het wel als het zover is!

Jessie 2003-02-09, 01

Jessie

 

MAANDAG 10 MEI…. GEBOORTE!!!!

Vanmiddag om 15.15 uur begonnen Jessie’s weeën. Om 16.18 werd het eerste kitten geboren en om 17.46 het laatste. In totaal vier kleine katjes: het eerste is een mannetje, rood (smoke?), het tweede mannetje is een colourpoint (welke kleur weten we nog niet), het derde kitten in stuitligging is ook een mannetje en colourpoint (ook hiervan weten we nog geen kleur) en het laatste kitten is een poesje, een blue of black smoke. Alle kittens zijn gezond en ook mams maakt het goed en is erg trots met het grut. De namen in volgorde van geboorte zijn: Banjer (99 gram), Teaser (93 gram), Ricky (107 gram) en Dazzle (87 gram).
Foto’s volgen zo snel mogelijk!

Jessie 2004-05-10, 06

 Jessie en kroost

 

ZORGEN

We zijn een dagje stil geweest hier op clubs, vanwege onderhoud door Clubs. Die dag is echter goed door ons besteed met foto’s maken en kittens voeren. Kittens voeren??? Ja, kittens voeren!!! Helaas geeft Jessie maar op één tepel melk en dat is niet voldoende om vier kittens te voeden. De rest van de tepels geeft geen melk of functioneren niet. We weten niet precies wat de oorzaak is, maar ontdekten gisteren bij het wegen dat drie van de vier kittens waren afgevallen en dat is niet goed. We moeten ze nu dus de fles geven. Arme Jessie, ze weet gewoon dat er iets niet klopt, maar weet niet wat. Inmiddels zijn de kittens weer een beetje bijgekomen. Hopelijk kunnen we ze groot krijgen. Over Ricky maken we ons geen zorgen, die bengel is het sterkste van allemaal, dus zorgt hij er wel voor dat hij Jessie’s enig tepel voor zichzelf heeft. Af en toe kan Teaser ook even aan die tepel, maar Banjer en Dazzle krijgen geen kans. Dazzle was zelfs zo zwak dat ze helemaal geen zuigreflexen had. Gelukkig is dat inmiddels een beetje beter. We houden jullie op de hoogte!

Demi, kittens, Jessie 2004-05-12, 02

 Demi, de kittens en Jessie

 

HET GAAT GOED!

Na een weekje van ongerustheid kunnen we nu gelukkig zeggen dat het heel goed gaat met de kleintjes. Sinds twee nachten hoeven we er om 3 en 7 uur niet meer uit om de kleintjes te voeden. Nu moeten we alleen nog om 6 uur even de kleintjes gaan voeden. Daarna kunnen we zelf nog even een paar uurtjes gaan slapen. Met name Ricky is een “beertje”. Hij is de enige die echt goed bij mams drinkt en groeit dan ook het hardst van allemaal. Teaser drinkt ook nog wel bij mams, maar moet echt extra melk krijgen. Banjer en Dazzle hebben ook allebei een tepel gevonden, maar ze krijgen daar maar net genoeg melk uit om niet af te vallen. Voor de rest liggen ze er alleen maar aan te titten om aan hun zuigbehoefte te voldoen.
Banjer en Dazzle zijn halflanghaartjes. Met name Banjer heeft een echte kuif… mooi hoor!. En Dazzle heeft een mooi slag in haar vacht… een echte meid.
Ricky is beslist een creampoint, net als Bangles. Hij heeft een hele mooie brede kop. We zijn heel benieuwd hoe hij er als volwassen kat uitziet.
Teaser wordt een hele mooie bluepoint. Het zijn allemaal scheetjes.
Jessie is een erg goede moeder, zeer zorgzaam. Ze houdt de kleintjes suikerschoon en ligt heerlijk bij ze. In het begin keek ze ons telkens vragend aan… ze dacht dat ze iets fout deed, omdat de kittens niet dronken. Maar, omdat ze nu allemaal bij haar titten is ze helemaal op haar gemak. Dat ze bijna geen melk geeft, beseft ze natuurlijk niet, maar het gevoel van die tittende kleintjes is voor haar een geruststelling.
We hebben ook nog ander nieuws: Britney is definitief zwanger….. over 6 weken wordt hier weer een nestje geboren…. natuurlijk zijn we benieuwd hoe dat weer gaat lopen, maar hopen in ieder geval dat zij wel zelf voor haar kleintjes zal kunnen zorgen.

Teaser, Dazzle, Banjer en Ricky 2004-05-11, 01

 Van links naar rechts: Teaser, Dazzle, Banjer en Ricky

 

WEER EVEN EEN TEGENSLAG

Op Hemelvaartsdag zijn we ’s avonds met Banjer naar de dierenarts geweest. Gedurende de dag dronk hij niet erg veel en in de avond ging alle fut uit hem. Hij was als een dood vogeltje in onze handen, totaal geen puf en absoluut geen eetlust. Omdat we zo de nacht niet met hem in durfde gaan, besloten we om toch maar even naar de dierenarts te gaan. De constateerde dat Banjer behoorlijk uitgedroogd was en spoot hem wat vocht onder de huid. Verder gaf hij Banjer een antibiotica injectie, omdat hij bang was (net als wij) voor een beginnende longontsteking, ondanks dat hij dit niet kon horen.
We hebben de wijze waarop we met de “flessenbaby’s” omgingen met hem besproken en hij vond dat we het perfect deden.
Rob is die nacht om 3 uur weer zijn bed uitgegaan om te kijken hoe het ging. Nou, Banjer was alweer flink opgeknapt en had een geweldige honger! Ook de rest van de dag dronk hij goed.
Nu, zondag, constateren we dat hij weer niet erg veel drinkt, maar hij oogt niet ziek. Rob geeft hem nu wat extra melk via een spuitje. Hopelijk knapt hij daar wat van op.
Ook Dazzle heeft niet echt veel gegeten vandaag, maar zij zit inmiddels over de 200 gram, dus over haar maken we ons niet zoveel zorgen.
Teaser doet het ook fantastisch en is bezig met een inhaalslag om zijn grote broer in te halen… prachtig!
Ricky is een vreemde eend in de bijt… het lijkt net of ze onze Ricky hebben weggehaald en er een kitten van een ander ras voor in de plaats hebben gelegd. Hij is echt anderhalve keer zo groot als Banjer, een echt beertje!! Over hem maken we ons dan ook absoluut geen zorgen.
In het fotoalbum staan weer een paar nieuwe foto’s.

Banjer 2004-05-12, 01

Banjer

Teaser 2004-05-12, 01

Teaser

Ricky 2004-05-12, 01

Ricky

Dazzle 2004-05-12, 05

Dazzle

 

GEEN NIEUWS IS GOED NIEUWS

Het heeft even geduurd voordat we weer iets nieuws te melden hadden, niet omdat er niets gebeurde, maar er was zoveel anders te doen, dat het er even niet van kwam.
Met de kittens gaat het fantastisch! Ze groeien als kool, zijn de fles inmiddels ontgroeid en genieten van tartaar met zacht kittenvoer. Ze rennen heerlijk door de kamer, zodra ze maar de gelegenheid hebben en ravotten wat af!
Tijdens het maken van foto´s ten behoeve van de site http://www.kittentekoop.nl waar we de kittens te koop aanbieden, kwamen we tot de ontdekking dat het linkeroogje van Banjer enkele millimeters lager staat dan zijn rechteroog. En… we ontdekten ook dat zijn onderkaakje een beetje scheef staat… dus… een klein gehandicapt katje. Mogelijk groeit hij hier overheen. We zien wel. Het is voor ons wel een goed idee te weten dat hij bij ons blijft… 🙂
Eerder deze week kregen we van kennissen al bericht dat zij Ricky van ons wilden kopen en vandaag had onze advertentie ook al resultaat, want vandaag is Dazzle verkocht. Nu nog een te gaan: Teaser. We zijn blij dat we weten dat die andere twee in ieder geval goed terecht komen!!
Mocht er iemand geïnteresseerd zijn in Teaser, laat het ons even weten.

Banjer en Ricky 2004-05-18, 01

Banjer en Ricky

Banjer 2004-05-23, 03

Banjer

Dazzle 2004-05-19, 04

Dazzle

Demi met kittens 2004-05-23, 01

Demi met kittens

Teaser en Ricky 2004-05-22, 01

Teaser en Ricky

 

GROTER GROEIEN

Inmiddels zijn de kittens zeven weken oud en groeien ze nog altijd goed. Inmiddels is de tartaar afgebouwd en eten ze natvoer gemengd met geweekte brokjes. Teaser neemt af en toe ook al een hard brokje, dus hopelijk volgt de rest hem snel.
Ze rennen allemaal door de huiskamer en spelen wat af! Alleen, met tweeën of met zijn allen en als ze het dan beu zijn gaan ze of terug in de bench of ze klimmen op de bank en vallen daar in slaap.

Banjer 2004-06-08, 02

Banjer

Banjer, Dazzle en Ricky 2004-06-08, 01

Banjer, Dazzle en Ricky

Banjer, Dazzle, Teaser en Ricky 2004-06-11, 01

Banjer, Dazzle, Teaser en Ricky 2004-06-11, 04

Banjer, Dazzle, Teaser en Ricky 2004-06-11, 05

Banjer, Dazzle, Teaser en Ricky

 

DE TIJD GAAT SNEL

Alweer 10 weken oud. Wat gaat de tijd snel. Vorige week hebben de kittens hun eerste prik gehad. Ging perfect en geen enkele reactie.
Met Banjer zijn we een week daarvoor nog naar de dierenarts geweest. We waren bang dat hij niesziekte zou hebben, maar omdat we er zo snel bij waren, heeft de ziekte geen kans gekregen om uit te breken. Gelukkig maar. Geen enkele katten heeft verschijnselen gekregen, dus waren we mooi op tijd.

Helaas ook een tegenvaller. Door persoonlijke omstandigheden moest diegene die Ricky van ons zou kopen, afzien van deze koop. De tijd is nu tegen ons: vakantietijd! Ondanks dat Ricky alweer een tijdje op kittentekoop.nl staat, hebben we nog geen serieuze reacties gehad. Dat is toch echt jammer. Het is zo’n ontzettend lief beestje. Hij reageert al echt op zijn naam en komt dan enthousiast op je af huppelen voor een knuffel. Hij is zo gezond als een vis en heeft altijd een goed humeur. Dit past wel bij hem, met zo’n koppie. Als hij zijn grote broer (wiens evenbeeld hij is) gaat nadoen, dan wordt hij een echte lobbes.
Mocht iemand interesse in hem hebben, bel ons dan even op 0413-473276 of e-mail ons rw.reitsma@chello.nl. Wij geven er de voorkeur aan om hem aan particulieren te verkopen en niet aan catteries. Het idee dat hij zijn leven in een katerhok moet slijten, staat ons niet zo aan. We willen een huiselijke omgeving voor hem. Kinderen, honden en andere katten zijn daarbij geen probleem.

Teaser 2004-06-27, 04

Teaser

Ricky 2004-06-12, 01

Ricky

Dazzle 2004-06-12, 01

Dazzle

Banjer 2004-06-22, 01

Banjer

Ricky 2004-06-19, 01

Ricky

Teaser 2004-06-27, 08

Teaser

Dazzle 2004-06-19, 01

Dazzle

Nest 2004-06-22, 02

Met zijn allen

 

TIJD VOOR AFSCHEID

Goed nieuws!! Ook Ricky heeft inmiddels nieuw personeel gevonden. Hij en Teaser zijn op zaterdag 8 augustus jl. opgehaald.
Ricky gaat in Hoensbroek (Limburg) wonen maar hij gaat eerst nog “op avontuur”. Vanaf vrijdag 13 augustus neemt zijn nieuwe personeel” hem (en nog een ander kitten) mee naar de camping in België. Wij gaan Ricky die week daarop opzoeken in België. Zijn nieuwe personeel heeft ons namelijk een dagje uitgenodigd op de camping en a Aangezien wij vakantie hebben gaan we daar graag op in!!  🙂 
Teaser woont nu in Gent (België).
Allebei onze jongens moeten dus Vlaams moet leren miauwen… 🙂
Het is wel een stuk stiller in huis geworden zonder Teaser en Ricky, maar Britney haar kittens worden inmiddels ook wat groter, dus de rust zal zo voorbij zijn.

Dazzle, Ricky en Teaser 2004-07-09, 01

Dazzle, Ricky en Teaser

 

GOED NIEUWS

We hebben inmiddels van het nieuwe personeel van Ricky bericht gehad. Alles gaat prima. Ze hadden het al gauw naar hun zin en voelen zich al helemaal thuis in hun nieuwe omgeving… gelukkig maar!!
Ricky krijgt een nieuwe naam “Dixdix”, maar in onze gedachte zal hij altijd Ricky blijven heten!
Het is zo fijn te horen dat het zo goed met ‘m gaat, want het is toch best wel moeilijk om een kitten waar je 13 weken lief en leed mee gedeeld hebt, weg te zien gaan. Maar… het is goed… we zijn blij dat we anderen gelukkig kunnen maken met dit lieve ventje.
In de komende week mag ook Dazzle naar haar nieuwe personeel verhuizen.

Ricky 2004-07-14, 06

Ricky 2004-07-27, 01

Ricky 2004-07-28, 02

Ricky 2004-08-06, 01

Ricky 2004-08-06, 04

Ricky (Dixdix)

Teaser 2004-07-28, 01

Teaser 2004-08-06, 03

Teaser 2004-08-06, 04

Teaser 2004-08-06, 05

Teaser 2004-08-06, 07

Teaser

Ricky en Teaser 2004-08-06, 01

Ricky en Teaser

 

MINDER GOED NIEUWS!

We hebben Teaser weer teruggekocht van de nieuwe eigenaars in België! De reden hiervoor is onder andere dat zij hadden verzwegen dat ze een cattery hebben!! Wij hadden uitdrukkelijk gezegd dat we Teaser liever niet aan een cattery wilden verkopen, omdat hij niet geschikt is om mee te fokken. In België bleek bovendien dat zijn afstammingsbewijs niets waard is, want dit kennen ze daar niet. Alleen volledige stambomen worden daar geaccepteerd. Al met al konden we niet accepteren dat ze Teaser misschien zouden doorverkopen. Wij zoeken liever zelf nieuw personeel voor hem. Bij deze zijn wij dus opnieuw op zoek naar een nieuw adres voor Teaser. Hij is een “scheetje” om te zien en heeft ook een heel lief karakter. Dus mocht je interesse hebben, stuur even een e-mailtje naar rw.reitsma@chello.nl of bel even naar 0413-473276.

 

EIND GOED, AL GOED

Eind goed, al goed voor Teaser. Rob zijn moeder heeft hem een geweldig thuis gegeven. Aanvankelijk waren we een beetje bang dat het niet met haar andere poes, Celine, zou gaan. Zij is namelijk alweer 5 jaar alleen. Tot onze verbazing, waren de twee al vanaf de tweede dag dat Teaser daar is met elkaar aan het spelen. Geweldig!!

Teaser 2004-09-08, 02

 

 

_____________________________________________________________________

Naast de website maakten we in 2004 ook nog een boekje over het nest, vanaf het “liefdesleven” van vader en moeder tot aan het moment dat ze mochten verhuizen. 

Als je op het plaatje hieronder klikt, kun je dit boekje inzien.

 Jessie's nest 2004

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s en teksten: eigendom en copyright Cattery Cherished.