Internationale Kattententoonstelling te Waalre, 3 november 2002

Nou.. eindelijk 3 november… de grote dag om met Feline naar de Internationale Kattententoonstelling van de Limbra Cat Club te gaan.

Al vroeg ons bed uit: 6.15 uur. Alle spullen bij elkaar rapen en om 07.30 uur kunnen we op pad. Gelukkig hoeven we niet zo ver weg. De kattententoonstelling is in Waalre, net onder Eindhoven, dus slechts een half uurtje rijden.

Daar aangekomen is het even onze weg zoeken. Eerst melden, dan naar de dierenarts om te kijken of Feline niets onder de leden heeft, zodat ze alsnog afgewezen kan worden. Gelukkig, niets aan de hand, we mogen naar binnen. Het is even zoeken, maar dan hebben we de bench voor Feline gevonden en kunnen we ons installeren. Als we eens om ons heen kijken, voelen we ons echt een beetje amateurs, vergeleken bij hoe anderen het aanpakken. Kooi ontsmetten, dekje zus, dekje zo, gordijntje, perspex of plastic voor de kooi, rushjes enzovoort… en wij.. alleen een handdoek als gordijntje, een dekje voor Feline om te liggen, en verder?? Noppes! Maar ja… het is onze eerste keer en we moeten natuurlijk eerst even kijken of dit wel iets voor ons is.

We hebben een hoekbench en dat is niet echt gunstig, maar als blijkt dat de aangrenzende kooien niet bezet zijn, vinden we het niet zo’n probleem. Nu hebben we tenminste de ruimte. En Feline? Die vindt het best. Ze eet wat en gaat lekker relaxed op haar dekje liggen en af en toe in de kattenbak om verkoeling te zoeken.

Zodra de deuren opengaan voor publiek, hebben we al snel aanspraak. Veel mensen blijven bij Feline staan kijken, omdat ze haar zo’n dotje vinden en maken een praatje. Mensen die een beetje verstand hebben van katten, geven Feline zelfs complimenten, omdat ze er zo mooi uitziet. Kinderen zijn helemaal verliefd op haar, maar wat wil je ook. Ze laat zich gewillig kriebelen en kijkt iedereen die belangstelling voor haar heeft recht in de ogen en stapt spontaan op ze af. Je zou bijna denken dat ze dit al jaren doet! Ook krijgen we veel vragen over het kattengrind dat we gebruiken. Als we dit hadden geweten, dan hadden we promotiemateriaal opgevraagd en reclame gemaakt voor het kattengrind.

Als de keurmeesters om 12:45 uur gaan lunchen, is Feline nog steeds niet gekeurd en daar maken we ons een beetje zorgen over. Een van de stewards die regelmatig bij ons een praatje komt maken, omdat ze helemaal verknocht is aan Feline, vertelt ons dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Alles komt goed. Ze heeft ons nummer bij “haar” keurmeester zien staan. En jawel hoor. Even na de lunch worden we verzocht naar de keurmeester, mevrouw Paulsen uit Duitsland, te komen. Ietwat zenuwachtig gaan we naar haar toe. Ze plaatst wat opmerkingen over het feit dat Feline haar lichaamsvacht iets te donker is en dat haar ogen te lichtblauw zijn, maar dat ze verder een mooi, lief, beestje is en dat ze haar graag nog eens terug ziet als ze wat ouder is.

Nou, dat is het dan, denken we…. maar enige tijd later worden we omgeroepen om, samen met andere katten uit onze categorie, ons weer te melden bij de keurmeesters voor de keuring “beste eigen fok”. Samen met nog zo’n acht Brits Kortharen wordt Feline bekeken en daarna mogen we weer naar ons plekje terug. Even later begint prijsuitreiking en zoals we al wel verwachten, nadat we enkele van de Brits Kortharen uit Feline haar groep hebben gezien, valt Feline niet in de prijzen.

Maar als we aan het eind van de dag het keurrapport onder ogen krijgen, zijn we toch wel trots hoor. Feline heeft “Uitmuntend 1” gekregen, de hoogste waardering in haar klasse. Goed he!! Bij het lezen van het rapport groeien we toch wel een beetje hoor. Het ziet er keurig uit. Dit is de vertaling van het rapport: Type: goede proporties, goede compacte lichaamsbouw. Kop: prima rond, mooi profiel, krachtige kin, goede oren. Ogen: mooi rond, een beetje lichtblauw van kleur. Staart: prima vorm en lengte. Vacht: erg mooie dichte, korte structuur, lichaamskleur een beetje donker. Conditie: goed verdeelde kleuren zwart en tortie. Opmerkingen: prima conditie, rustig meisje, lief en verzorgd.

Hier mogen we toch wel trots op zijn, niet dan. Ons eerste nestje, onze eerste show en dan zo’n resultaat. Mooi toch.

 

Feline 2002-11-03, 01 Feline 2002-11-03, 02 Feline 2002-11-03, 03 Feline 2002-11-03, 04Oorkonde Rapport

 

Foto’s en teksten: eigendom en copyright Cattery Cherished.