Wereldshow te Oirschot, 29 oktober 2017

Wat een zaligheid. En een uur extra slapen omdat de klok verzet wordt en extra slapen omdat de show maar op 25 minuutjes rijden van huis is. Dus toch wel op tijd ons bedje uit, maar heel relaxt opstarten. Natuurlijk willen de katten en kittens die niet mee naar de show gaan niet meewerken om uit de huiskamer of in hun ren te gaan, dus wordt het toch nog haasten om op tijd te vertrekken. Nu hebben we in principe tijd genoeg, maar ons streven is toch altijd om ons voor acht uur te melden. En ook dit keer lukt dat, ondanks de extra tas met Halloween spulletjes en een extra bench omdat we vier katten mee hebben: Ushi, Galen, Mili en Tuth.
We zijn met de veterinaire keuring snel aan de beurt en kunnen dus ook gauw ons plekkie opzoeken. We staan gezellig naast Esther, die alles al zo ongeveer in gereedheid heeft.
Even stressen om alles weer netjes ingericht te krijgen. Soms werken dingen gewoon even tegen, zoals nu… de kooien staan met hun opening naar de buitenkant, niet handig… 🙂 Maar nadat dat gecorrigeerd is vordert het gestaag en een uurtje later is alles naar wens en kan het wachten beginnen.
We zien al snel dat er mede-exposanten met hun Brits Langhaar naar de keurruimte gaan, maar voor ons duurt het toch nog even.
Galen is als eerste aan de beurt en Susanne bekijkt hem kritisch. Hij haalt zonder problemen zijn laatste kampioenspunt! Yes, hij mag zich nu kampioen noemen.
Na weer heel lang wachten, mag Ushi naar de keurruimte. Ze krijgt heel veel complimenten van Yvonne en een prachtig keurrapport en ook zij heeft haar laatste punt binnen en mag ze zich Internationaal Premior Kampioen noemen.
Tussen de keuringen door hebben we weer genoeg te kletsen met bekenden en onbekenden, maar we hebben ook onze rustmomenten. Gewoon lekker even relaxt bij onze kooien genieten van alles om ons heen.
Net als bij Ushi, zijn we net een broodje aan het eten, als Tuth naar de keurruimte mag. Hij wordt uitvoerig door Sven onder de loep genomen, krijgt een prachtig rapport en een U1. Tja, dat laatste is niet zo moeilijk als je totaal geen concurrentie hebt als enige Sphynx op de show en je voldoet aan de standaard.
Als laatste mag Mili naar Leslie. Ondanks een paar kleine opmerkingen krijgt ze zonder meer haar punt. Nog eentje meer en dan mag ook zij zich internationaal kampioen noemen, maar nu nog even niet.
Gezien alle andere aanwezige katten, verwachten verder niets van deze dag, dus genieten we verder en probeer ik nog een katje te haken…. vijf keer uithalen, omdat ik niet kan tellen door alles om me heen… LOL
Opeens staat er een steward naast ons. We moeten nu met nummer 249 naar de keurruimte en er wordt een handgeschreven papiertje in mijn hand gedrukt. Uhm… okee… Tuth snel gepakt en vlug naar de keurruimte. Opstellen, linksom draaien, akkoord en door naar de volgende rij. Het gaat zo snel dat ik pas besef wat er gaande is als ik in die rij sta. Oh, Tuth is BIS! En dit is dus de BOB verkiezing…. pfff…. even laten bezinken als we terug lopen naar onze plek. Niet veel later worden we op het podium geroepen om de grote beker voor Tuth in ontvangst te nemen.
Goed en wel terug op onze plaats en weer een poging mijn katje te haken… het volgende briefje… Ushi moet naar de keurruimte, ze is genomineerd voor BIS. Samen met nog zo’n zes anderen wacht ik geduldig in vak 2 tot we aan de beurt zijn. Geen schijn van kans… :-), dus worden we via de andere kant weer afgeserveerd.. 🙂
De dag loopt verder snel door en voor we er erg in hebben, is het alweer tijd om met op te gaan ruimen. Terwijl we hiermee bezig zijn komen ze de keurrapporten al brengen. Alle katten krijgen een leuk speeltje bij hun keurrapport geleverd.
Niet lang daarna rijden we alweer huiswaarts, nagenietend van een goed georganiseerde show met toch weer groot succes voor ons. 🙂
NLKV bedankt voor de leuke show en alsnog gefeliciteerd met jullie 40-jarig jubileum!

Foto’ volgen

Foto’s en teksten: eigendom en copyright Cattery Cherished.