Show te Baarn 4 maart 2018

Op verzoek van Ria Konink, die examen moet doen voor Sphynxen en Rexen, gaan we vandaag naar de show van het NLKV in Baarn.
Zoals gebruikelijk vroeg ons bed uit, nog even een lekker kopje koffie en de laatste spullen en katten inladen. Heerlijk vroeg op weg, terwijl de dag zich al aankondigd. Wat fijn om de wereld al te kunnen zien. Om kwart voor acht zijn we in Baarn en kunnen we op ons gemak naar binnen, papieren in ontvangst nemen en door de veterinaire keuring. Mieke, Manon en Jeroen zijn er ook al. Even begroeten en opbouwen. Na zo’n 20 minuten zitten de dame en heren in hun verblijf voor deze dag. Even later komt Jacintha en nog wat later arriveert Saskia. Leuk! We wisten niet dat Saskia er ook zou zijn. Het wachten tot de oproep voor keuring kan beginnen. We eten wat, kletsen wat en lopen een keer rond.
Tuth mag als eerste naar de keuring bij Donald Heyninck, waar hij zich keurig gedraagt en zijn punt behaald.
Even later is Ushi aan de beurt en Natasja Heutink is vol lof. Ushi gedraagd zich, zoals altijd, keurig.
Tijdens de lunchpauze van de keurmeester lopen we even een rond en net als we even een toiletstop maken, gaat de telefoon…. Tuth moet naar Ria Konink voor haar examen. Ria neemt rustig de tijd om Tuth goed te bekijken en haar rapport te schrijven. Ook van haar krijgt hij zijn puntje, maar ja, dit rapport krijgen we natuurlijk niet, wat wel jammer is. En uiteraard telt dit punt ook niet… 🙂
Daarna is het weer rustig afwachten tot Galen naar Natasja mag. Omdat de volgorde van de catalogus aangehouden wordt, is het gemakkelijk te volgen wanneer het tijd is om nog even een kammetje door zijn vacht te halen. Ook hij gedraagt zich voortreffelijk op de keurtafel en haalt zonder probleem zijn punt.
Om de een of andere reden voel ik gewoon dat er vandaag geen BIV of BIS in zit. Klinkt raar misschien, maar toch is het zo. Dus als Saskia met haar katten voor de BIS naar de keurruimte moet, ga ik mee om foto’s te maken.
Ik ben net de laatste foto’s aan het maken als Rob aan komt rijden met Ushi op zijn schoot, die voor BIS genomineerd is. Ik neem haar over en meld me. Het vak waar ik met Ushi mag plaatsnemen, loopt in een mum van tijd vol. Terwijl ik daar zit komt Jeroen met Galen aanlopen, die ook genomineerd is voor BIS. Als ons vak naar voren mag, zie ik dat er zeker zeven andere gegadigden voor deze BIS in aanmerking komen. Het resultaat is dan ook dat de voorkeur van de keurmeesters niet naar Ushi, maar naar een andere mooie poes gaat.
Manon staat me op te wachten als ik wegloop en neemt Ushi van me over, terwijl ik terugloop om Galen van Jeroen over te nemen en hem zelf voor te dragen (wat een teamwork!). Ook hier is de groep en dus de concurrentie erg groot en ook hier gaat de BIS naar een andere mooie kater.
Mijn voorgevoel was dus goed, want ook voor Tuth zit er verder niets in… 🙂
Ria Konink is wel geslaagd voor haar examen en daarvoor zijn we tenslotte op deze show, om haar te helpen… 🙂
Terwijl de prijzen worden uitgereikt beginnen we onze spullen in te pakken, zodat we lekker snel naar huis kunnen als de certicifaten uitgereikt zijn.
Iets over vijven zitten we in de auto en zijn we op een mooie tijd thuis.
Het was weer een leuke show!

 

Foto’s volgen

 

Foto’s en teksten: eigendom en copyright Cattery Cherished.