Internationale Raskattententoonstelling te Vlodrop, 18 maart 2018

Een verandering in ons vaste, vroege, opstartschema voordat we naar een show gaan. Vandaag gaan Robin en Marley met ons mee. Ze hebben afgelopen nacht in “B&B Cherished” gelogeerd en rijden vanaf hier mee naar Vlodrop. Zoals altijd voor zevenen op pad en tegen achten komen we in Vlodrop aan. Wat is het koud!! Dus vlug de spullen uit de auto, de katten goed afdekken en snel naar binnen, waar het stuk aangenamer is. Zoals altijd worden we hartelijk begroet en worden de katten weer kundig en snel veterinair gekeurd, waarna we de zaal kunnen betreden. En ja, je kunt een beetje “ochtendblind” zijn…. we komen bijna tegenover onze kooien de zaal binnen, zien niets, lopen eerst naar de andere kant van de carree en tja, dan valt het kwartje… “oh, daar moeten we zijn”. We houden het er maar op dat het nog vroeg is.
De andere bestuursleden van de Rasvereniging Brits Langhaar zijn al binnen, evenals andere bekenden, dus eerst even iedereen gedag zeggen om vervolgens met inrichten van onze kooien te beginnen.
Een half uurtje later zitten onze katten weer heerlijk in hun kooien en kunnen we nog even ontspannen voordat de show begint.
Om 9.45 uur opent Esther de show en niet snel daarna hoor ik ineens mijn naam. Of ik met Ushi naar het podium wil komen in verband met de Clubcompetitie. Op het podium krijg ik een ingelijste oorkonde dat Ushi de 15e plaats in de competitie heeft behaald. Ze vragen meteen of ik ook met Galen nog even langs wil komen. Hij mag de oorkonde voor de 13e plaats in ontvangst nemen. Wat leuk!!! Later op de dag krijgen we ook nog geplastificeerde oorkondes voor de deelnamen van Mili, Tuth en Aislinn.
Dan gaat de show echt van start. Om wat tijd te doden, besluit ik Ushi en Galen nog even een beetje op te fluffen, oogjes schoonmaken en een laatste check te geven. Als ik ze weer in hun kooi heb zitten, moet ik meteen Ushi er weer uithalen, want ze mag naar de keurmeester Karsten Hufschmidt. Hij bekijkt Ushi uitgebreid en haar laatste punt voor het Premior Groot Internationale Kampioenschap is een feit.
Even daarna zien we dat er volop met Sphynxen naar de keurruimte gelopen wordt, dus zal Tuth ook wel snel aan de beurt zijn. Als hij wordt opgeroepen gaan we naar Peter Vestjens. Hij keurt Tuth en geeft veel informatie over met name het aanvoelen van de huid van Sphynxen, dat dit bij bijna elke Sphynx weer anders is. Michel de Bruijn kijkt ook vol belangstelling mee, omdat hij het leertraject voor keurmeester voor de Sphynx aan het volgen is. Leuk! Tuth krijgt zijn punt en mag zich vanaf nu Premior Kampioen noemen.
We hebben Tuth nog maar net terug in zijn kooi zitten of Jeroen komt met de verzoeken om met Marley en Galen naar Cora Swierts te gaan. Marley is als eerste aan de beurt en omdat hij toch een fokje van ons is, luisteren we aandachtig mee met wat Cora te vertellen heeft. Ze legt het een en ander uit over de kleurontwikkeling van zijn vacht en points en vertelt ook dat hij in de ontwikkeling van zijn points al heel mooi is en voorloopt op de groeicurve. Wat geniet ik er toch altijd van dat Cora zo veel informatie geeft. Van haar kun je zoveel leren. Een U1 is dan ook het mooie resultaat voor Marley!
Dan is Galen aan de beurt en gelukkig zegt Cora “zij”. Dit triggert mij om te zeggen dat hij een “hij” is. Ze checkt haar papieren en daar staat toch echt een gesteriliseerde poes. Ik snap er niets van dus check ik de inschrijving (nog een keer). Oeps….. ik zie nu pas dat ik die bij het checken over het hoofd heb gezien. Er staat echt “poes”… oh, wat voel ik me klein worden…. ik check altijd alles dubbel en dit niet gezien… gggggrrrrr… Cora past het aan op zijn keurrapport en begint met de keuring van Galen. Ik groei snel weer, want de complimentjes zorgen daar wel voor. Het kan ook niet uitblijven dat hij zijn laatste punt krijgt voor Premoir Internationaal Kampioen en Cora vertelt ons ook dat ze hem de BIV geeft. Ik ben weer op normale lengte en misschien wel iets langer als ik terugdans naar onze plaats. Sorry Marley… nog even wat groter groeien en dan zal Galen het zeker eens tegen je afleggen… 🙂
Een half uurtje later mogen we de BIV prijs op het podium in ontvangst nemen.
We zijn net terug en worden verzocht om naar Janny Geelen te gaan, met de benjamin van onze katten, Leia, bijgenaamd “drama queen”. En ja hoor, ook nu babbelt ze er lustig op los, als we haar bij Janny op tafel zetten. Janny is vol complimenten over Leia en we zien dat er een mooie U1 op haar rapport wordt geschreven.
Om de tijd te doden in de uurtjes daarna, kletsen we wat met bekenden, onbekenden en bezoekers en maken we foto’s van onze katten en Marley.
Terwijl we met Dick Eindhoven kletsen wordt het nummer van Leia omgeroepen. Omdat we geen van allen begrepen hebben wat er moet gebeuren loop ik met haar naar het podium, waar ze dus verwacht wordt. Leia krijgt de Speciale Prijs van de Keurmeester. Oh, wat zijn we trots op ons kleine meisje!! Die hadden we zeker niet aan zien komen!
We zijn nog maar net bekomen van deze verrassing als de keuringen voor Eigen Fok beginnen en we daar met Leia naar toe moeten. Terwijl we daar zitten te wachten, komt Robin met Tuth aansnellen, die op het podium wordt verwacht. Ik vraag haar even te gaan vertellen dat we in de keurruimte zitten, tenslotte gaat de keurruimte altijd voor op het podium.
Leia wordt met nog drie andere poesjes opgesteld en de keuze voor de beste fok van onze groep gaat naar een mooi lilac poesje.
Bij het weggaan kom ik Monica tegen, die me vraagt om zo snel mogelijk met Tuth naar het podium te komen…. dus, Leia kooi in, Tuth kooi uit en op een draf naar het podium om een BIS in ontvangst te nemen. Ook die zagen we niet aankomen! We moeten even wachten, want de andere twee BISsen van de Sphynxen worden ook weer naar het podium geroepen voor de BOB. De keuze valt op een mooie Black White Harlekijn Sphynx.
Dan gaan de BIS keuringen van start en Galen en Marley zijn beiden genomineerd. We gaan naar de keurruimte en beiden krijgen ze zonder problemen hun BIS… het helpt natuurlijk ook wel een beetje dat ze de enige genomineerde zijn. Tja en bij de opstelling voor de BOB wordt natuurlijk niet bekend gemaakt wie er van de acht kandidaten gewonnen heeft. Dat volgt later.
Tot onze verbazing heeft ook Leia een BIS nominatie gekregen. Dus kunnen we weer naar de keurruimte en wordt ze met nog twee andere poesjes opgesteld. De keuze valt op een ander mooi poesje, maar we zijn toch super trots op ons meisje.
Niet veel later worden Marley en Galen naar het podium geroepen om hun BIS in ontvangst te nemen. Het podium stroomt vol met alle BISsen en als iedereen aanwezig is wordt de BOB bekend gemaakt. Deze gaat naar de mooie poes Eljadah van Noella.
Nadat we een beetje bekomen zijn van alle heerlijke drukte, lopen Robin en ik al een keertje met wat spullen naar de auto. Daarna pakken we onze spullen in, wachten tot de BOA is uitgereikt, nemen onze oorkondes in ontvangt en gaan moe, maar oh zo voldaan, op weg naar huis. Wat een geweldige dag!
Limbra Cat Club, bedankt voor de geweldige show en fijne gemoedelijke sfeer! Het was weer super!

 

Foto’s volgen

 

Foto’s en teksten: eigendom en copyright Cattery Cherished.