Internationale Raskattententoonstelling te Helden-Panningen, 12 november 2017

We hebben er acht maanden op moeten wachten, maar eindelijk mogen we weer naar de kattenshow van onze club, de Limbra Cat Club. Altijd weer gezellig om daar naar toe te gaan.
Zoals altijd vroeg uit de veren en op ons gemak opstarten. We hebben nu eenmaal veel tijd nodig om wakker te worden en onze laatste dingetjes te doen… 🙂, maar om zeven uur start ik de auto en gaan we op weg naar Helden-Panningen, waar we zo’n drie kwartier later aankomen. Spulletjes uit de auto en snel naar binnen, want het is fris. En ja hoor, ook nu weer worden we herkend. Maar goed dat allebei onze achternamen met een “R” beginnen, want dat zoekt toch wel fijn als je niet zeker weet of je onder Raaijmakers of Reitsma bent ingedeeld… 🙂
Gelukkig zijn de papieren snel gevonden, krijgen we nog een tasje met leuke spulletjes en een catalogus en mogen we door naar de veterinaire keuring. Jacintha bekijkt onze katten grondig, vooral of Tuth geen vlooitjes heeft, wat gelukkig niet het geval is. Manon werkt zorgvuldig de administratie bij en plakt leuke stickertjes in de boekjes. Dan door naar de zaal, iedereen begroeten en de kooien inrichten. Voordat we er erg in hebben is het al negen uur. Laat de show maar beginnen! Maar voordat het zover is, wordt iedereen eerst welkom geheten, worden de keurmeesters op het podium geroepen en voorgesteld aan de exposanten. Als deze het podium verlaten, wordt Astrid nog even teruggeroepen, omdat ze voor haar theorie-examen (Pers en Exotic) is geslaagd. Gefeliciteerd! Dan nog een verrassing. Het bestuur van de Rasvereniging Brits Langhaar, die deze dag haar vijfjarig bestaan viert, wordt op podium geroepen. Omdat ik hier ook deel van uitmaak, ben ook ik van de partij als Esther, namens de LCC een prachtig keramieke kat aan de vereniging schenkt voor de clubkampioenschappen. Echt een verrassing, die we goed gaan inzetten.
Daarna kan het showen beginnen. Het duurt lang voordat we aan de beurt zijn. Terwijl er al keuringen gaande zijn, worden er ook nog enkele prijzen verloot, waaronder een photoshoot. Ik heb het zelf niet in de gaten als ineens ons nummer genoemd wordt, wat? Wij? Oh, leuk! Galen wint de photoshoot!
Als eerste mag Ushi naar Cora, die vol complimenten is. Ook al heeft ze haar al diverse malen gezien, ze bekijkt Ushi toch weer goed en tja, de hypnotiserende ogen van Ushi doen hun werk weer… 🙂 Haar eerste CAGPI punt is binnen. Als we naar onze plaats terug willen lopen komt Jacintha al met Tuth aanzetten, want die mag ook meteen naar de keuring. Zowel Sven als zijn steward zijn meteen vol complimenten over hem. Herma en Willy, de fokkers van Tuth, kijken belangstellend toe hoe Tuth het doet. Zonder problemen haalt hij weer zijn U1.
Omdat we niet verwachten dat Galen of Mili voorlopig worden opgeroepen, gaan we even bij Conny langs voor de photoshoot, maar die heeft het zo druk, dat we afspreken later terug te komen.
En dan is het wachten. Ik besluit om even bij Aukje en Herma een praatje te gaan maken en terwijl we daar staan, begin Rob ineens te roepen… we moeten naar het podium. “Huh, wat?” Blijkt dat Tuth een BIV heeft gekregen! Wat leuk! Trots als pauwen nemen we de prijs in ontvangst.
Een tijd later is het de beurt aan Mili om naar de keuring te gaan. Alles gaat goed, er zijn een paar kleine opmerkingen, maar uiteindelijk krijgt ze toch haar laatste punt voor CACIB en mag ze zich nu Internationaal Kampioen noemen.
Inmiddels is het tijd om naar de photoshoot te gaan, dus snel Mili terug haar kooi in en Galen en de cadeaucheque ophalen. Galen werkt goed mee voor de shoot, maar het is jammer dat hij niet wil gaan zitten. Dat zou toch wel heel mooi geweest zijn, maar ondanks dat, maakt Conny geweldige foto’s van hem. Als we de foto’s aan het uitzoeken zijn, we mogen er vijf uitkiezen, komt Jacintha binnen… Galen moet naar de keurruimte. Dus snel de laatste foto’s gekozen en hup, op een drafje naar de keurruimte. Het eerste wat Cora zegt: “Is dit familie van die andere kat van jullie?”. “Ja, dit is haar zoon.” “Ik dacht al iets bekends te zien.”… Wat leuk!!! Even uitgelegd dat hij ook de zoon is van de prachtige Ruche van Anita (die net voor ons aan haar tafel zat met een ander kind van hem). Cora is vol complimenten. Wat ben ik trots over hetgeen ze allemaal vertelt en ik zweef bijna terug naar onze plek.
Omdat de “concurrentie” groot is, verwachten we verder eigenlijk niets meer, behalve misschien een BIS nominatie voor Tuth.
Groot is dan ook onze verbazing als Ushi naar het podium wordt geroepen om haar BIV in ontvangst te nemen. Wauw, dit hadden we echt niet verwacht.
Niet veel later mogen we weer naar de keurruimte met Tuth voor de BIS verkiezing. Ook zijn zus Mexx is genomineerd, wat leuk. Ook erg leuk hoe Tuth en Mexx elkaar begroeten… ze kussen elkaar ter begroeting.. zo lief!
Helaas moeten zowel Tuth als Mexx het afleggen tegen een Devon Rex.
Inmiddels vordert de dag en worden er vele BIV, BIS en andere prijzen uitgereikt, maar nog altijd niets voor de Brits Langharen. Deze worden tot het laatst bewaard. Ineens is er tumult in de carree als alle katten met een BIS nominatie worden omgeroepen. Oh jee, zowel Ushi als Galen zijn van de partij. Omdat ik denk dat Jacintha ook die kant wel uit moet, roep ik over het gangpad naar Herma of zij wil assisteren. Gelukkig wil ze dat.
Samen, zij met Ushi en ik met Galen, wachten we tot een van ons wordt opgeroepen. Als eerste mag Galen naar voren, samen met de mooie kater van Yvette. De BIS gaat naar Galen. Wauw! Dat had ik niet verwacht.
Meteen erna wordt Ushi naar voren geroepen, dus Herma en ik ruilen van kat en kaartje en ik stel me weer op, maar deze keer is het geluk niet met ons en gaat de BIS naar een andere mooie poes.
Nadat de keurmeesters de BOB hebben gekozen, gaan we weer naar ons plekje om te wachten tot we worden opgeroepen. Dit is al snel, dus halen we Galen voor de zoveelste keer uit zijn kooi en gaan we voor de derde keer met een kat naar het podium en nemen we zijn BIS prijs in ontvangst. Als alle BISsen op het podium staan, wordt de BOB bekend gemaakt. Die gaat naar Noella.
De dag begint op zijn eind te lopen, dus beginnen we een beetje op te ruimen en nadat de BOA en keurrapporten zijn uitgereikt, pakken we onze laatste spullen in en gaan we moe, maar zeer voldaan op weg naar huis.
Wat een fantastische dag weer! En wat een leuke sfeer!
Medewerkers Limbra Cat Club, opbouwers/afbrekers van de show en alle andere betrokkenen, bedankt voor deze fantastische show!

Foto’s volgen

 

Foto’s en teksten: eigendom en copyright Cattery Cherished.