Internationale Kattenshow te Dalfsen, 8 april 2018

Bij hoge uitzondering gaan we dit jaar naar deze show. Normaal gesproken zouden we daar, vanwege de afstand, niet naar toe gaan.
Dit betekent dus extra vroeg ons bed uit, om half zeven de auto in en op pad. Gelukkig zitten we met drie minuten op de A50 en is het dan lekker doorrijden, want druk is het nog niet. Iets voor acht uur komen we op de plaats van bestemming aan. Er staat buiten al een rij, omdat de veterinaire keuring pas om acht uur begint en menigeen toch op tijd is. Och, het is mooi weer, dus geen ramp om even buiten te moeten wachten.
Na het in ontvangst nemen van de papieren en een vlotte veterinaire keuring, kunnen we de zaal in. Alles is ruim opgezet en we vinden in een mum van tijd onze plek voor deze dag.
De kooien inrichten, veel vrienden en bekenden begroeten en even een praatje maken.
Als eerste is Ushi aan de beurt om naar de keurruimte te gaan, naar Gosling de Beer. Ondanks dat haar vacht al terugloopt, krijgt ze toch haar eerste CAPE punt.
Galen is daarna aan de beurt en hij krijgt zijn eerste CAGPI punt. Met name zijn mooie blauwe ogen hebben Gosling gehypnotiseerd… 🙂
Tijdens de middagpauze lopen we even langs de stands en hebben daar een leuk gesprek met een standhouder. Dan zie ik dat Herma rond staat te kijken, dus ga ik snel terug, maar ze was niet op zoek naar ons.
We blijven weer even bij de kooien, want de loting begint. Terwijl deze volop bezig is, moet Herma met Mexx naar de keurruimte voor het examen van Natasja. Rob gaat mee om foto’s te maken en ik bewaak het “fort”, oftewel de lootjes. Maar niet voor lang, want dan word ik opgeroepen om naar Janny Geelen te gaan met Tuth. Tja, straks dan maar even checken of we nog prijs hebben.
Tuth is niet helemaal in zijn hum. Hij ondergaat de keuring en krijgt ook zijn CAPIB punt, maar hij is niet zijn normale vrolijke zelf.
Direct na Tuth moet Mexx bij Janny zijn voor haar keuring, dus blijf ik even om foto’s te maken, terwijl Rob terug gaat met Tuth. Als de keuring van Mexx klaar is, draai ik me om en zie Rob met Tuth bij Natasja zitten. Tuth is duidelijk beter in zijn hum en geeft Natasja zelfs kopjes. Wel weer eens wat anders dat Rob een van onze katten op de keurtafel heeft… 🙂
Als we terug zijn duurt het niet lang of de BIV voor de Sphynxen worden uitgereikt. Zo leuk! Mexx krijgt de BIV!! YES. Voor Tuth zit er niets in, maar dat mag de pret niet drukken. Ook Ushi en Galen hebben geen BIV, maar ze hebben hun punt, veel belangrijker!
Als de middag vordert, krijgen we te horen dat Natasja geslaagd is voor haar examen! Yes! Geweldig voor haar.
Dan gaan de BIS verkiezingen van start. Ik besluit nog even naar het toilet te gaan en als ik terug kom wandelen staat Rob met twee briefjes te zwaaien. Ushi en Galen zijn beiden genomineerd. Miranda wil gelukkig foto’s maken, dus kan Rob Galen presenteren en ik Ushi. Helaas gaan de BIS prijzen aan hun neusjes voorbij en worden die aan een andere mooie kat gegeven.
Het duurt niet lang of ook Tuth wordt verzocht naar de keurruimte te komen. Ook hij is genomineerd voor BIS. Fantastisch toch! Maar ook voor hem is de concurrentie groot en gezien zijn humeur is het misschien goed dat hij de prijs niet krijgt. Hij is echt een beetje chagrijnig vandaag. Dat zijn we niet van hem gewend. Komt misschien omdat hij gisteren ook al een aantal uren op de Open Dag van onze Dierenartspraktijk heeft doorgebracht.
Omdat er verder voor ons niets meer in zit, beginnen we langzaam aan onze spullen in te pakken.
De show loopt netjes op tijd en als de BOA is uitgereikt halen we onze oorkondes en linten op, gaan nog even naar het toilet, pakken de auto in en ondernemen de lange rit naar huis.
Moe, maar zeer voldaan, komen we rond half acht thuis.
Het was een lange, maar zeer gezellige dag op een zeer goed verzorgde show.
Voorlopig even rust….. in september (Hoevelaken) zijn we weer present.

 

Foto’s volgen

 

Foto’s en teksten: eigendom en copyright Cattery Cherished.